Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf III nie odpala
Witam mam problem z moim golfem 1.9 zwykły diesel bez turbo.Problem pojawił się teraz jak stał miesiąc polega on na tym że golf pali jak zimny nawet w najwieksze mrozy na dotyk .Ale mam problem któy polega na tym że jak jest ciepły to nie raz pali na strzał a nie raz nie odpali nawet na pych nie odezwie się ale po 10 min pali już bez problemu.Mechanik mi powiedział że to przez to ze nie jeżdzony miesiąc ale ja w to nie wierze .Proszę mi napisać jakie mogą byś usterki i jak je rozwiązać . 

- karolulewicz
- Czytacz
Ja czytałem kiedyś o 2 opcjach (oczywiście ciepły silnik):
1) Jak nie chce odpalić, to odpiąć wtyczkę od czujnika temperatury - jak wtedy odpali, to czujnik do wymiany.
2) Jak nie chce odpalić - polać po pompie zimną wodą - jeżeli odpali to pompa do roboty (nastawnik jak się nie mylę)
Ja osobiście nie próbowałem tych sposobów, bo nie mam potrzeby, ale może ktoś coś o nich więcej powie i zaproponuje ewentualnie coś więcej
1) Jak nie chce odpalić, to odpiąć wtyczkę od czujnika temperatury - jak wtedy odpali, to czujnik do wymiany.
2) Jak nie chce odpalić - polać po pompie zimną wodą - jeżeli odpali to pompa do roboty (nastawnik jak się nie mylę)
Ja osobiście nie próbowałem tych sposobów, bo nie mam potrzeby, ale może ktoś coś o nich więcej powie i zaproponuje ewentualnie coś więcej

-

kusiu - Badacz tematu
kusiu nie nastawnik ale glowiczka do roboty bo nie trzyma cisnienia...wtedy woda na chwile uszczelnia pompe i odpala normalnie
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
witboy napisał(a):kusiu nie nastawnik ale glowiczka do roboty bo nie trzyma cisnienia...wtedy woda na chwile uszczelnia pompe i odpala normalnie
A no widzisz, dzięki za poprawę, czytałem to jaaakiś czas temu, więc nie wszystko mi w głowie zostało

-

kusiu - Badacz tematu
Re
Witam żadna z tych porad nie pomaga .Powiedzcie jeszcze co mogę zrobić
- karolulewicz
- Czytacz
Kostka stacyjki jak to jak stacyjka działa bardzo dobrze wiec co ma kostka do nie odpalanie cieplego silnika
- karolulewicz
- Czytacz
w niektórych przypadkach kostka ma bardzo duze znaczenia i w tym Twoim najprawdopodobniej też to jest kostka. jest to koszt góra 60zeta z robocizna u elektryka
-

krysek0309 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1