Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf III kolektor wydechowy
Panowie ktoś wymieniał sam uszczelki od kolektora wydechowego i jak to wygląda 

-

ssiiwwyyy - Badacz tematu
z czym jak się zabrać do tego xD mam rozebrany już dolot teraz mnie interesuję czy muszę wydech gdzieś rozłączyć czy jak
i co muszę zdemontować zeby tam się dostać i na ile godzin jest to praca ? i czy trzeba posiadać kanał czy dam rade to zrobić wszystko z góry 
i co muszę zdemontować zeby tam się dostać i na ile godzin jest to praca ? i czy trzeba posiadać kanał czy dam rade to zrobić wszystko z góry 
-

Wydech rozłączyć na flanszy przy turbo (tak będzie najprościej). Odłączyć zasilanie i spływ turbo aby dostać się do śrub kolektora. Dasz radę to zrobić od góry, ale trochę gimnastyki Cię czeka.
Na kolektorze są 4 śruby.
Jak długo C z tym zejdzie to nikt nie powie. Myślę, że w 4h pracy się zmieścisz. Tylko pamiętaj aby po zakończeniu prac zalać turbo olejem.
Na kolektorze są 4 śruby.
Jak długo C z tym zejdzie to nikt nie powie. Myślę, że w 4h pracy się zmieścisz. Tylko pamiętaj aby po zakończeniu prac zalać turbo olejem.
Ostatnio edytowano 11 maja 2014, o 14:21 przez palio, łącznie edytowano 1 raz
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a widziałeś gdzieś foto porade
[ Dodano: 2014-05-11, 13:21 ]
a jak myslisz ile czasu zajmuje zrobienie tego
[ Dodano: 2014-05-12, 16:12 ]
dobra panowie prawie cały układ wyczyszczony ( oleju było bardzo duzo z czasem zbiera się go tam trochę ) odma została całkowicie odłączona jutro pochwalę się fotkami jak profesjonalnie to zostało wykonane xDD auto przestało dymić (daje prawie czarny dymek ) lecz podczas odpalania puszcza dym trochę niebieski a z okolic wydechu turbo itp ( pod maską ) na samym początku idzie dym podczas odpalania i dodawania gazu pozniej przestaje nie potrafię ocenić z jakich okolic idzie ten dymek czy ktoś miał kiedyś taki problem
[ Dodano: 2014-05-12, 16:14 ]
a co do kolektora poluzowała się śruba xD
[ Dodano: 2014-05-11, 13:21 ]
a jak myslisz ile czasu zajmuje zrobienie tego
[ Dodano: 2014-05-12, 16:12 ]
dobra panowie prawie cały układ wyczyszczony ( oleju było bardzo duzo z czasem zbiera się go tam trochę ) odma została całkowicie odłączona jutro pochwalę się fotkami jak profesjonalnie to zostało wykonane xDD auto przestało dymić (daje prawie czarny dymek ) lecz podczas odpalania puszcza dym trochę niebieski a z okolic wydechu turbo itp ( pod maską ) na samym początku idzie dym podczas odpalania i dodawania gazu pozniej przestaje nie potrafię ocenić z jakich okolic idzie ten dymek czy ktoś miał kiedyś taki problem
[ Dodano: 2014-05-12, 16:14 ]
a co do kolektora poluzowała się śruba xD
-

• Strona 1 z 1