Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf III 1.9 TDI panewki
Witam mam takie pytanko.. otóż mam w swoim golfie do wymiany pierścienie i odrazu bym wymienił panewki bo stukają i tu pytanie czy koniecznością jest szlif wału?
Ostatnio edytowano 13 kwi 2015, o 16:30 przez mafia94, łącznie edytowano 1 raz
- mafia94
- Berbeć
pierwsze co to weryfikacja czopów wały bo jeśli są owalne, porysowane to nowe panewki po niedużym przebiegu będą wyglądały tak samo jak stare,zużyte
więc najlepiej przemierzyć wał i w razie potrzeby to szlif i nad wymiarowe panewki
więc najlepiej przemierzyć wał i w razie potrzeby to szlif i nad wymiarowe panewki- Adriano-19
- Czytacz
siemka mam pytanko jakie trzeba odkrecic sruby zeby sciagnac pasek z pompy od wspomagania prosze o jakas fote
- krystian25
- Berbeć
krystian25 napisał(a):siemka mam pytanko jakie trzeba odkrecic sruby zeby sciagnac pasek z pompy od wspomagania prosze o jakas fote
kolego pompę wspomagania trzyma napinacz jest to śruba M8(klucz 13) i trzeba mieć kontrę, nie pamiętam jaki rozmiar klucza ale chyba 19 lub 21...może 22 heh. Luzujesz śrubę zabezpieczającą, tym większym kluczem luzujesz pasek.
Na tym filmiku od 0:21 do 0:25 doskonale widać napinacz jest to dokładnie śruba pod kółkiem wspomagania. film
[ Dodano: 2015-05-04, 20:49 ]
raczej musisz zdjąć osłonę...chyba ze potrafisz tak po omacku i masz długaśne łapska:D
- johnypepelos
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: AHU
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1