Golf III 1.9 AAZ Czy była osłona silnika

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Golf III 1.9 AAZ Czy była osłona silnika

Postprzez Szheyk » 2 kwi 2013, o 17:25

Witam , mam pytanie czy w modelu 1.9 aaz była osłona pod silnik . Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Szheyk
Badacz tematu
 
Posty: 218
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 16:12
Lokalizacja: NEL

Golf III 1.9 AAZ Czy była osłona silnika

 

Postprzez palio » 2 kwi 2013, o 17:58

Mogło jej nie być. Nie w każdym modelu była.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kuba000 » 2 kwi 2013, o 18:17

U mnie tez nie było.
kuba000
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 mar 2013, o 18:25
Lokalizacja: LUBUSKIE

Postprzez garas1 » 2 kwi 2013, o 19:33

Ktoś mógł ją zdemontować. Ja mam w swoim osłonę
Avatar użytkownika
garas1
Gaduła
 
Posty: 721
Dołączył(a): 29 wrz 2008, o 20:02
Lokalizacja: Węgliniec

Postprzez hanawald » 2 kwi 2013, o 20:45

szheyk sprawdz czy masz otwory do mocowania osłony znajdują sie one pod końcem otworu jutro zrobie zdjecie to wstawie w temacie.a osłone misy olejowej masz u mnie jest ;-)
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Szheyk » 2 kwi 2013, o 21:10

Chciałbym zamontować bo po 1 zawsze ciszej a po 2 jak coś poleci oleju to na osłonę ;p
Avatar użytkownika
Szheyk
Badacz tematu
 
Posty: 218
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 16:12
Lokalizacja: NEL

Postprzez hanawald » 2 kwi 2013, o 21:19

czy ciszej to nie wiem ale jak olej skapnie to gąbka wchłonie i silnik tak sie nie brudzi
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Szheyk » 2 kwi 2013, o 21:22

I oto chodzi bo aktualnie tak mi olej rzyga za pokrywą zaworów że szkoda gadać ...
Muszę jechać do mechanika tylko muszę dokupić 3 śruby do pokrywy zaworów
a uszczelkę zmieniałem na El-Rina. Pozrawiam
Avatar użytkownika
Szheyk
Badacz tematu
 
Posty: 218
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 16:12
Lokalizacja: NEL

Postprzez hanawald » 2 kwi 2013, o 21:24

pozdrawiam a jutro prześle foty Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości