Witam,
Jestem posiadaczem tego samochodu od 3 miesięcy.Wszystko jest dobrze oprócz spalanie,które mnie bardzo dziwi.Samochód jest ciągle garażowany(mrozy),przed jazda rozrzewam silnik,a spalanie jakie wychodzi po mieście po 11-12 litrów.
Jestem ciekawy opinii co może byc powodem.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
michal708 napisał(a):a spalanie jakie wychodzi po mieście po 11-12 litrów.
OOO to lepiej jak jakimś vr6
ale do rzeczy kolego jedz do jakiegoś (Dobrego ale to do dobrego) pompiarza niech ustawi ci przy pompie dawkę paliwa tam jest taka magiczna śrubka u mnie było podobnie jak rozpędzałem się i trzymałem go wysokich obrotach to dymił cholernie na czarno ale ustawił mi dawkę i teraz wszystko gra i buczy

-

kamilkol20 - Czytacz
Mam do tego silnika drugą pompę wtryskową,czy po założeniu trzeba coś regulować itp ?
Czy ktoś się może orientuje jaki to koszt (wymiany pompy). Bardzo mokra nie jest ,ale kiedy nie sprawdzam to cały czas jest tłusta i wilgotna powierzchnia.
Czy ktoś się może orientuje jaki to koszt (wymiany pompy). Bardzo mokra nie jest ,ale kiedy nie sprawdzam to cały czas jest tłusta i wilgotna powierzchnia.
- michal708
- Berbeć
michal708 napisał(a):czy po założeniu trzeba coś regulować itp ?
Owszem np. kąt wytrysku. ()
Ja w swojej wymieniałem uszczelnienia, koszt 350zł uszczelnienie, 150zł wyjęcie i włożenie pompy co daje razem - 500zł .
Ostatnio edytowano 25 gru 2012, o 20:49 przez seba650, łącznie edytowano 1 raz
- seba650
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1