Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf 3 1.9TDI AHU pytanie o alternator???
Witam, chodzi mi o koło na alternatorze, czy one wychodzily ze sprzegielkiem czy bez, i czy to moze byc przyczyna skaczącego paska alternatora?? z góry dzięki za odp.
- rolek
- Czytacz
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
będzie przyczyną lecz wątpię ze takie kółko jest u ciebie... zrób i wrzóc Fotke...
bardziej bym stawiał na uszkodzony napinacz...
bardziej bym stawiał na uszkodzony napinacz...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
on się nie przytarł tylko pęcła najprawdopodobniej sprężyna w nim... wiesz gdzie sie znajduje napinacz....
na dole miedzy alternatorem a pompa wtryskowa. 2 śrubki mocujące i 1 centralna od pręta. do TDI napinacz jest drogi a od benzyniaka nie pasuje(jest tańszy)
jak odepniesz napinacz to sprawdź czy nie ma luzu poprzecznego pręta... można kupic zestaw naprawczy w razie czego z tym ze trzeba na stół wyjąć podstawę oprzyrządowania
na dole miedzy alternatorem a pompa wtryskowa. 2 śrubki mocujące i 1 centralna od pręta. do TDI napinacz jest drogi a od benzyniaka nie pasuje(jest tańszy)
jak odepniesz napinacz to sprawdź czy nie ma luzu poprzecznego pręta... można kupic zestaw naprawczy w razie czego z tym ze trzeba na stół wyjąć podstawę oprzyrządowania
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
Witam, ja w swoim AHU grudzień 1997 miałem koło ze sprzęgiełkiem. Zatarte sprzęgiełko powodowało niewielkie wibracje na napinaczu paska. Po wymianie napinacz ani nie drgnie. Koszt sprzęgiełka to ok 150-180zł. warto to zrobić, silnik od razu ciszej pracuje.
- markim321
- Czytacz
• Strona 1 z 1