Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf 1.9 TD kontrolki i silnik.
Witam, jechałem samochodem i postanowiłem zrobić postój 2 minutowy. Po postoju gdy chce odpalać samochod to po przekręceniu kluczyka do momentu zapalenia kontrolek- od razu gasły, a po przekręceniu kluczyka na pracę silnika zapalał ale jak puszczałem kluczyk to gasł momentalnie. Nie wiem co może być nie tak. Proszę o pomoc i dziękuje.
- majooo999
- Czytacz
Może to byc nie szczęsna kostka przy stacyjce.
Aby sie upewnić możesz zrobić dość prostą czynność, a mianowicie :
- odkrecic osłone stacyjki , plastikowa (2 śrubki na krzyżak od dołu)
- odpiąć kostke z przewodami
i teraz:
Aby był zapłon należy połączyć styki koloru : (wszystkie do kupy)
- czerwony
- czarny
- czarno - żółty
a jesli do tych wszystkich dołożysz na moment czerwono-czarny to auto powinno zapalić.
Jak rozłączysz pozostałe to auto gaśnie.
Jesli tym sposobem kontrolki sie zaswięcą normalnie, i auto odpali to juz bedziesz wiedział że kostka stacyjki jest winowajcą
Kostka stacyjki to nie ta w ktorej bedzieesz łączył styki lecz kostka która jest w SAMEJ stacyjce.
Aby sie upewnić możesz zrobić dość prostą czynność, a mianowicie :
- odkrecic osłone stacyjki , plastikowa (2 śrubki na krzyżak od dołu)
- odpiąć kostke z przewodami
i teraz:
Aby był zapłon należy połączyć styki koloru : (wszystkie do kupy)
- czerwony
- czarny
- czarno - żółty
a jesli do tych wszystkich dołożysz na moment czerwono-czarny to auto powinno zapalić.
Jak rozłączysz pozostałe to auto gaśnie.
Jesli tym sposobem kontrolki sie zaswięcą normalnie, i auto odpali to juz bedziesz wiedział że kostka stacyjki jest winowajcą
Kostka stacyjki to nie ta w ktorej bedzieesz łączył styki lecz kostka która jest w SAMEJ stacyjce.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
-

krysek0309 - Badacz tematu
Aaa być może, a i takie jeszcze jedno pytanie. Bo samochod stanął na drodze tak z 10 km od domu i od tamtego momentu jechałem do domu z ciągle jedną ręka przytrzymanym kluczykiem aby nie zgasł, czy mogło to mieć wpływ na cos? Dziekuje za odpowiedzi.
- majooo999
- Czytacz
raczej nie powinno sie nic innego podziać aczkolwiek niewiadomo
jak wymienisz kostke to sie okarze czy bedziesz musiał wymienić tez samą stacyjke czy sie obejdzie. jeśli elektryk bedzie Ci to robił to Ci powie na sto pro 
jak wymienisz kostke to sie okarze czy bedziesz musiał wymienić tez samą stacyjke czy sie obejdzie. jeśli elektryk bedzie Ci to robił to Ci powie na sto pro -

krysek0309 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1