Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
gofer 1.9td
witam wszytskich, mam pewien problem, otóż gdy golfik postoi troszke dłużej i przy zapalaniu przez jakis 5-9 sekund cosik piszczy nasila sie jak sie lekko przygazuje tak delikatnie to słychac piszczenie i w trakcie tego gdy piszczy lekko spadają obroty na blacie i światła przednie przygasają?? co to moze być dodam i ż wymieniałem uz pasek od alternatora i myśle ze jest dobrze naciągnięty prosze o pomoc.
- kwiatekba
- Berbeć
no tak chodzilo mi kwiatekba, o pasek od ladowania moze zle naciagnales
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
no to masz slabo naciagniety nie powinien sie prawie wogole uginac sztywny byc
-

Golfik1986 - Ekspert
Golfik1986 napisał(a):nie powinien sie prawie wogole uginac sztywny byc
pasek powinien się dac przekręcić o ~90' - jeśli naciągniesz go zbyt mocno - "zje" (wyślizga) koła pasowe po których się kręci + rozleca się łozyska kół
-

leopard - Members
no nie wiem u mnie jest strasznie sztywny i jesli probujesz go ugiac na srodku palcem prawie sie nie ugina...
-

Golfik1986 - Ekspert
a moze Twoj pasek jest juz stary? dla swietego spokoju bym wymienil, ostatnio robilem to u siebie, koszt paska to niecale 40zl a przynamniej mam pewnosc ze nie zerwie sie i nie zostawi mnie na lodzie.. Sprawdz jeszcze czy koło pasowe nie jest krzywe (odpal silnik i popatrz czy masz na nim bicie, jesli tak to albo masz do wymiany kolo pasowe albo klin na wale juz sie zcial) albo wyslizgane, to samo na alternatorze... Moze ktos wczesniej za mocno go naciagnal i tak jak kolega wyzej napisal kola sa juz wyslizgane.
- malzyk
- Czytacz
• Strona 1 z 1