Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Głośno w środku i drgania..pomocy
witam....jechalem dzis golfem kumpla ten sam silnik i po wejsciu do auta duzo ciszej..brak drgan..na kierownicy..i wogole ciszej...u mnie natomiast duzo glosniej...podczas jazdy rowniez(jak stary kelkot).....na wolnych obrotach jak sie wyjdzie z auta to chodza tak samo jedynie w srodku roznica...co jest powodem tego?? moze nie ma jakiejs maty co wycisza??? albo poduszka pod silnikiem do wymiany?? dodam jeszce ze u mnie jest duzo wyrazniejszy swist turbiny bardzo ja slychac u niego duzoo mniej a moze wydech nieszczelny gdzies przy silniku??
-

skuchol - Czytacz
piszesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz sprawdz poduszki (sluza one do tego by drgania z silnika nie przenosily sie na nadwozie) to one moga byc przyczyna no i oczywiscie sprawdz ten tlumik i uszczelke na kolektorze wydechowym jezeli
nadal bedzie cos nie tak to napisz 
nadal bedzie cos nie tak to napisz 
- kasiaipiotr
- Berbeć
ale jakby byl nieszczleny to by na zewnatrz bylo rowniez glosno co nie?? a jest normlanie jak u kumpla tylko w srodku glosno
jutro sie za to wezme...z mechanikiem..wogole oprocz tego mam przeladowanie cisnienia do turbiny...pozatym strasznie syczy i auto jedzie max 160...165..N75 wymienilem nadal to samo jutro ide wezyk niebeiskie od N75 co idzie do sztangi(westgate) sprawdzic;/
jutro sie za to wezme...z mechanikiem..wogole oprocz tego mam przeladowanie cisnienia do turbiny...pozatym strasznie syczy i auto jedzie max 160...165..N75 wymienilem nadal to samo jutro ide wezyk niebeiskie od N75 co idzie do sztangi(westgate) sprawdzic;/
-

skuchol - Czytacz
Witam ja tez zauważyłem ze u mnie tez sie głosnie zrobiło w aucie po wyrzej 100km h drgania jakies powstają nie wiem czy to wina opon czy czegos innego wydaje mi sie ze to sie stało od momentu jak na reznym weszłem w zakrent po piaskowej drodze kiedys miałem luzy na łożyska z tyłu ale skreciłem je moze je trzeba wymienic na nowe??
-

byry007 - Czytacz
Witam U mnie tez byly drgania na kierownicy ba wolnych obrotach wymienilem poduszke pod skrzynia i teraz jest dozo lepiej
tylko po wymianie musisz pojezdzic kilka dni zeby podusia sie rozruszala koszt 65 zl wymiana 20 pozdrawiam
tylko po wymianie musisz pojezdzic kilka dni zeby podusia sie rozruszala koszt 65 zl wymiana 20 pozdrawiam- ToMaszH
- Berbeć
• Strona 1 z 1