Witam, nie wiem czy to nazwać problemem, ale gdy odpalam rano mojego 1.9 GTD przez krótki okres czasu (10-15sek) lecą czarne spaliny(nie aż tak tragicznie czarne). Czy to normalne przy dieslach?
[ Dodano: 2009-06-14, 11:11 ]
Dodam, że dymi tylko przy odpalaniu, w czasie jady jest OK!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mój z kolei niebieskawego bonia strzela... nie wiem jak teraz bo go nie mam od miesiaca ale niedługo obadam... Ale mysle ze nie masz co sie strachać takim spostrzeżeniem. . . to tylko dizel...R3dJok3r napisał(a):ale gdy odpalam rano mojego 1.9 GTD przez krótki okres czasu (10-15sek) lecą czarne spaliny(nie aż tak tragicznie czarne). Czy to normalne przy dieslach?

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
nie martw sie wczoraj stalem na swiatlach za paskiem 2.0TDi jak dla mnie auto moglo miec gora ze 2 lata a jak ruszyl to az sadza mi poleciala na przednia szybe
takze wydaje mi sie ze kazdy diesel lubi na czarno
takze wydaje mi sie ze kazdy diesel lubi na czarnoJAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
R3dJok3r napisał(a):przez krótki okres czasu (10-15sek) lecą czarne spaliny(nie aż tak tragicznie czarne). Czy to normalne przy dieslach
w TD tak - zwróc uwagę na to że w TD sa komory wstepne (w przeciwieństwie do TDI ) - sieczkarnia musi miec "ciepło" zeby ładnie klekotała - podczas rozruchu dostajesz zwiększoną dawkę paliwa - jeśli nie trzęsie silnikiem po rozruchu nie ma czym się martwic - jeśli trzesie - sprawdź świece żarowe
-

leopard - Members
Golfik1986 napisał(a):nie martw sie wczoraj stalem na swiatlach za paskiem 2.0TDi jak dla mnie auto moglo miec gora ze 2 lata a jak ruszyl to az sadza mi poleciala na przednia szybetakze wydaje mi sie ze kazdy diesel lubi na czarno
to chyba standardowa przypadłość tych pasków, bo co jakiegoś widzę to kopci jak stary autobus

-

Snejk18 - Fanatyk
hehe mozliwe ale az sie zdziwilem bo faktycznie dawalo jak z ikarusa 

JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
• Strona 1 z 1