Witajcie.
Dwa tyg temu zauważyłem że w mojej golfinie powoli ubywa płynu. Początkowo na to nie zareagowałem bo poszedłem do szpitala. Po powrocie ze szpitala autko zmieniło się do nie poznania. Na zimnym silniku jest jescze w miarę ok, al gdy się rozgrzeje to podczas ruszania i jazdy na niskim biegu (1 i 2 czasami 3) sztrasznie szarpie, jakby gasł. Odczuwalne jest to w szczególności podczas jazdy w korkach. Podczas serii szarpnięć, w sobotę, zaczęła lecieć para spod machy i ubyło płynu. Jak wracałem do domu, wchadząc w zakręt z wciśniętym sprzęgłem on poprostu zgasł.
Dziś rano wstałem odpaliłem: pali od pierwszego, sporo kopci na biało dopóki nie złapie trochę ciepła (ok 5-7 min) później nic nie wali z rury. Po zajrzeniu pod maskę zobaczyłem że w wężyku doprowadzającym paliwo do pompy lecą pęchęrzyki pojedyńcze pęchęrzyki powietrza. Po przjechaniu się ok 15 min, podniosłem znów maskę i pęchęrzyków już nie było. Za to z okolic paska rozrządu słychać taki cichy klekot lub stukot (dosłownie na granicy słyszalności).
Od czego zacząć szukania usterki?
dzięki i pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wyciągnij puszkę która znajduje się za przełącznikiem świateł sprawdź czy nie jest coś popalone jeśli nie popraw luty poszukaj na ten temat na forum na bank jest o tym jest to oryginalny alarm vw i często też on robi takie akcje warto sprawdzić 

- Moro.87
- Berbeć
Moro.87 napisał(a):Wyciągnij puszkę która znajduje się za przełącznikiem świateł sprawdź czy nie jest coś popalone jeśli nie popraw luty poszukaj na ten temat na forum na bank jest o tym jest to oryginalny alarm vw i często też on robi takie akcje warto sprawdzić
To może nie być problem z puszką a z uszczelką pod głowicą. Jeżeli ubywa wody i i kopci na biało to znaczy że gdzieś tą wodę bierze do silnika. sprawdź czy nie ma w zbiorniczku wyrównawczym oleju... Bo to są objawy uszczelki.
[center][glow=red]
I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow][/center]
I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow][/center]
-

Elmo - Czytacz
Panowie, dziś mnie Golfina doprowadziła do rozpaczy. Pojechałem najpierw do mechaniora. Pan poatrzył i powiedział że to pompa wtryskowa i dał namiary na pompiarza. Ok. ledwo na szarpiącym silniku dojechałem do pompiarza. Pompiarz obejrzał i stwierdził że paliwo ucieka z pompy i że wypadało by wymienić uszczelki. OK niech będą uszczelki. Wymieniono uszczelki podłączono do kompa by wtrysk wyregulować a tam wyskakuje błąd alternatora, zbyt duże obciążenie
Oczywiście wymiana uszczelek nic nie dała. Pompiarz gwarantował że pompa jest sprawna i powiedział żeby czyściciela wlał do baku. Ale po wyjechaniu z zakładu pomyślałem że alternator=eletryka. Pojechałem do elektryka. Elektryk znalazł jeden, JEDEN kabelek który był pęknięty w środku izolacji!! Akurat ten pier... kabel był w wiązce prowadzącej do sterownika pompy. Oczywiście tzrebyło poczyścić zaciski. Przy okazji akumulator do wymiany i wsumie zostawiłem 900 stów. Ale przynajmniej przestało szarpać.
Oczywiście wymiana uszczelek nic nie dała. Pompiarz gwarantował że pompa jest sprawna i powiedział żeby czyściciela wlał do baku. Ale po wyjechaniu z zakładu pomyślałem że alternator=eletryka. Pojechałem do elektryka. Elektryk znalazł jeden, JEDEN kabelek który był pęknięty w środku izolacji!! Akurat ten pier... kabel był w wiązce prowadzącej do sterownika pompy. Oczywiście tzrebyło poczyścić zaciski. Przy okazji akumulator do wymiany i wsumie zostawiłem 900 stów. Ale przynajmniej przestało szarpać.- broda
- Berbeć
w którym miejscu był pęknięty?broda napisał(a):to był brązowy kabel.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1