Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwne zachowanie po uszczelnianiu pompy.
Witam, problem jak w temacie. Moj golf (1.9 TD), mial uszczelniana cala pompe wtryskowa. Pompa podobno zostala ustawiona tak jak powinna byc fabrycznie, tak twierdzil mechanik, ktory to naprawial. Inny zas mechanik, ktory montowal pompe stwierdzil ze auto jest zapowietrzone i przez jakis czas bedzie troche "mulowate". Auto jest doslownie mulowate, nie jezdzi tak jak przed naprawa. Czy problemem moze byc to zapowietrzenie czy tez to ze te pompe mechanik mi przestawil. Moze troche nie jasno napisalem ale prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam.
- CR7
- Czytacz
To fakt pompa musi się odpowietrzyć. Ale z 5km i się zawsze odpowietrzała.
Ostatnio zrobiłem taki numer że filtr wymieniłem nie miałem czym zalać zapowietrzyło sie to na obroty przez kilka minut nawet nie chciał się wkręcić
Ostatnio zrobiłem taki numer że filtr wymieniłem nie miałem czym zalać zapowietrzyło sie to na obroty przez kilka minut nawet nie chciał się wkręcić

- muchomorek165
- Czytacz
A ten twój mechanik dobrze złożył rozrząd ustawił kąt wtrysku??
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ok. minelo kilka dni od naprawy i auto jezdzi troche żwawiej, lecz nie jest to to co bylo przed naprawa. Mozliwe jest ze powodem jest ,ze mechanik ktory robil pompe ustawil wszystko tak jak powinno byc fabrycznie? Podobno wczesniej pompa byla lekko "podkrecona" jak powiedzial i auto troszke wiecej spalalo jednak bylo mocniejsze. Co do tego mechanika co to montowal to gosc sprawdzony i zrobil na pewno wszystko ok. Roznica jak pisalem juz jest znaczna jednak auto nie jezdzi tak jak wczesniej.
- CR7
- Czytacz
• Strona 1 z 1