podejrzewam ze z prawej strony jest intrcooler. Silnik 1Z TDIModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwne odgłosy z pod maski POMOCY!!!!
Mam czesto dziwne odglosy wydobywajace sie z prawej strony silnika na postoju tego nie mam dopiero jak jade i tak sie dzieje gdy jest zima lub popada deszcz. Ten dzwięk przypomina jak by pod maske wpadla sowa
podejrzewam ze z prawej strony jest intrcooler. Silnik 1Z TDI
podejrzewam ze z prawej strony jest intrcooler. Silnik 1Z TDI-

Patryk7171 - Czytacz
Diabeł tkwi w szczegółach :p
Co do intercoolera to nie miałem z tym do czynienia. Też miałem jakieś dziwne chrobotania, dręczyło mnie to, słuchałem silnika ale dżwięk odbijał się po całej komorze aż mi padła pompa wody. Wymieniłem pompę i rozrząd przy okazji. Teraz mam takie lekkie chluptanie paska, nie wiedziałem też co to za głos, na stacji diagnostycznej nalali mi na pasek wody i przestało... Jak padła pompa lekko skrzywiła koło pasowe i teraz chlupta delikatnie. A może to tylko pasek tak dziwnie popiskuje jakiś, może wspomaganie? Pojedź na stacje diagnostyczną ja zapłaciłem 20 zł i pozbyłem się wątpliwości. Pozdrawiam!
- bendi86
- Badacz tematu
Wymieniłem rozrzad i pompe wody takze pasek od alternatora i dalej to samo. Ale pod jade tak jak mowisz na stacje diagnostyczna z tym wspomaganiem kierowniczym
Pozdrawiam 
Pozdrawiam 
VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz
a IC masz kolego z tej samej strony co akumulator dokladniej znajduje sie on nizej pod lampa i w zdesiu pozdrawiam
Piłeś nie jedź, nie piłeś ... wypij 
Moja Golfina
zapraszam 
moj-golf/golfik-by-sanchopancho-p-t34028.html
Crash Test Golfa III jak na ten rok prod. to naprawde całkiem całkiem

Moja Golfina
zapraszam 
moj-golf/golfik-by-sanchopancho-p-t34028.html
Crash Test Golfa III jak na ten rok prod. to naprawde całkiem całkiem

-

SanchoPancho - Badacz tematu
• Strona 1 z 1