witam
4 dni temu mechanik zmieniał mi pompe paliwowa i od tamtej pory dzieje sie cyrk z odpalaniem a mianowicie przy przekreceniu kluczyka kontrolka od swiec zapala sie dosłownie na ułamek sekundy( na zimnym i ciepłym silniku jest tak samo) i auto nie chce palic i po dłuzszym kreceniu auto odpala a za mna pojawia sie niebieski dym . swiece sa dobre bo sprawdzałem. napiszcie co to moze byc ? wiem ze moge oddac do mechanika zeby to naprawił ale zas bedzie sie z tym babrał z dzien a ja potrzebuje auta do pracy.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
zapewne zle ustawil pompe, inny kont pompy jest, musisz odkrecic bodajrze 4 sruby i i zmienic troszke kat pompy, a jak odpalasz i zaraz ci gasie kontrolka od swiec to nie odpalaj, poczekaj ok 15-30 sekund i wtedy krec silnik.
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jesli masz silnik 1Z musisz sie podpiac pod VAG-a i sprawdzic kat wtrysku
Zapewnie jest spozniony ale na tzw. oko tego nie ustawisz
! Kat wtrysku w TDI jest poprawny gdy ma 49-51 lub lekko przyspieszony do 55!!
Lub pomylil sie na rozrzadzie!!!!!
Zapewnie jest spozniony ale na tzw. oko tego nie ustawisz
! Kat wtrysku w TDI jest poprawny gdy ma 49-51 lub lekko przyspieszony do 55!!
Lub pomylil sie na rozrzadzie!!!!!
- scols11
- Badacz tematu
Dziwna sprawa z odpalaniem
Witam. Mam taki problem, mianowicie jak odpalam moją golfine zimną na ssaniu to kilka razy pokreci dopiero odpali, natomiast bez ssania odpala na strzał. Dlaczego tak sie dzieje nie mam pojęcia. Powietrza z paliwem nie zasysa......Pompe mam dopiero co po remoncie bo była już na wymarciu. Czyżby znowu remoncik mnie czekał......

- wazki21
- Czytacz
- opolanin
Bede niestety chyba musiał. Wymienie jeszcze filtr paliwa i zobacze co sie bedzie działo. Samochód odstawiłem znajomemu mechanikowi. Co sie okazało....że pompa to juz kompletna kupa, bo ciekło gdzieś od strony rozrządu..ale Polak jak to mówia potrafi. Miał na stanie taką pompę jak moja też na wymarciu. Wiec złożył z dwóch jedną. Nic nie cieknie, aha no i pali mi o 2 litry mniej okolo. Z 7L nie schodził teraz do 5,5L zamyka sie średnie spalanie. Wiec mam nadzieje ze to tylko jakaś pierdółka........I najważniejsze koszt naprawy łącznie - 50 zł!!!!
- wazki21
- Czytacz