Witam koledzy mam problem :
[...] po zamontowaniu pompy która wcześniej była w tym silniku
i ustawieniu rozrządu na znaki :
-znak na wale korbowym 0 przecięte w połowie
-blokada w otworze pompy
-blokada na wałku rozrządu
auto chodzi tylko na plaku jak psikam w dolot, gdy przestane to gasnie.
pompę mam ustawioną max w stronę silnika
w wężyku co idzie od filtra do pompy ciągle mam bąbelki powietrza, ale z wtrysków ropa leci po sama maskę.
czy taka ilość powietrza może mi robić takie problemy ?
bo jeżeli auto chodzi na plaku to nie wina rozrządu prawda ? jedynie muszę szukać w układzie paliwowym ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
[1.9 TD] dziala tylko na plaku ;/
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a czy przypadkiem to ,że pompe masz maksymalnie do silnika nie zmieniło za mocno kąta wtrysku? a powiedz mi jak założyłeś pasek rozrządu, zbijałeś koło z wałka? , miałeś problemy z założeniem paska? jaki masz na to sposób
- Adriano-19
- Czytacz
nie mialem problemow z zalozeniem wiec nie zbijalem paska, zakladalem od zebatki walu potem na pompe wtryskowa potem walek rozrzadu i naciagalem, znaki mam ustawione bo na plaku chodzi i jak krece recznie to znaki tez sie pokrywaja
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
znaki znakami ale kąt wtrysku to calkiem coś innego skoro wyciągałeś pompe wtryskowa to juz rozregulowałeś kąt ( kąt reguluje się odchylając lub przybliżając pompe wtryskowa do bloku silnika ) potrzeba czujnka zegarowego
kurcze a widzisz w moim nie idzie paska zalożyc na koło rozrządu tak jakby się skurczył brakuje dosłownie 2 mm
kurcze a widzisz w moim nie idzie paska zalożyc na koło rozrządu tak jakby się skurczył brakuje dosłownie 2 mm- Adriano-19
- Czytacz
panowie zamiast kombinowac tak wystarczy sciagnac calkiem napinacz ustawic pasek tak jak ma byc i zalozyc napinacz na samym koncu
temat mial byc o problemach z rozruchem a nie ustawianiu rozrzadu bo z tym nie mam problemu takze zglaszam temat do przeczyszczenia.
temat mial byc o problemach z rozruchem a nie ustawianiu rozrzadu bo z tym nie mam problemu takze zglaszam temat do przeczyszczenia.
-

trojeczkaGT - Members
według mnie masz do ustawienia kąt wtrysku skoro ruszałeś pompe( wyciągałeś) to rozregulowałeś kąt napisałeś,że pompa max w strone silnika ,tak też na pewno być nie może no i te powietrze w przewodach tak jakby pompa ciekła? te dwie sprawy muszą być zrobione tj kat no i ewentualne uszczelnienie choć i z lejącą pompą powinien odpalić ale kąt ustaw czujnikiem zegarowym
na plaku pali bo dostaje mieszanke razem z powietrzem i ją zapala bez plaka nie pali bo albo za późno dostaje paliwo albo go nie dostaje
na plaku pali bo dostaje mieszanke razem z powietrzem i ją zapala bez plaka nie pali bo albo za późno dostaje paliwo albo go nie dostaje- Adriano-19
- Czytacz
dzis sprawdzilem i dochodze do wniosku ze mam pompe o jeden lub dwa zabki przestawiona
musze jutro znalesc szczelinomierze i ustawic pompe idealnie,
wezyki z opaskami mam skrecone mocno takze jedynie juz pompa i jej ustawienie mi zostaje bo ropy z rurki wtryskow leje jak szalona
[ Dodano: 2015-02-19, 17:38 ]
udalo sie problem rozwiazac ale poprawilem kilka rzeczy i nie wiem ktora byla w 100 % winna :
-przesunalem o 1 zabek pompe na pasku rozrzadu
-ustawilem pompe na ustawieniu ktory miala oryginalnie tzn slad
-ustawilem dzwignie od "gazu-obrotow" na znaki ktora ma
auto odpalilo od strzala nawet grzania swiec nie musialem wlaczac
musze jutro znalesc szczelinomierze i ustawic pompe idealnie,
wezyki z opaskami mam skrecone mocno takze jedynie juz pompa i jej ustawienie mi zostaje bo ropy z rurki wtryskow leje jak szalona
[ Dodano: 2015-02-19, 17:38 ]
udalo sie problem rozwiazac ale poprawilem kilka rzeczy i nie wiem ktora byla w 100 % winna :
-przesunalem o 1 zabek pompe na pasku rozrzadu
-ustawilem pompe na ustawieniu ktory miala oryginalnie tzn slad
-ustawilem dzwignie od "gazu-obrotow" na znaki ktora ma
auto odpalilo od strzala nawet grzania swiec nie musialem wlaczac
-

trojeczkaGT - Members
• Strona 1 z 1