Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
czytalem tego posta ale w sumie sie rozni troche od mojego problemu mi z rana trzacha buda ale mam zerwana poduche pod silnikiem po lesnym wypadzie. sprawdze wtryski dzis popoludniu napisze co i jak. 01-04-000 kat wtrysku??? wartosc prawidlowa miedzy 49 a 52 mam racje jesli nie mnie popraw i sprawdza przy 90 stopniach???
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
SotoM, wtrysków nie sprawdzisz vag-iem, tylko u pompiarza
moje nowe GTI TDI 20 JAHRE http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-iii ... t21576.htm
- golfer_1984
- Czytacz
w D i TD owszem ale TDI nie ma problemu. korekcje jak najbardziej.golfer_1984 napisał(a):SotoM, wtrysków nie sprawdzisz vag-iem, tylko u pompiarza
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM, sprawdzisz tylko korekcje wtrysków jakie daje wtrysk sterujący,
czy leją i mają odpowiednie ciśnienie to tylko na specjalnej maszynie u pompiarza
czy leją i mają odpowiednie ciśnienie to tylko na specjalnej maszynie u pompiarza
moje nowe GTI TDI 20 JAHRE http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-iii ... t21576.htm
- golfer_1984
- Czytacz
a na vagu nie stwierdzisz jesli sa wartosci odbiegajace od normy ze cos z nimi nie tak. dorzuce spostrzezenie ze im auto sie nie nagrzeje na wolnych czuc rope w srodku. nie wiem czy to ma cos wspolnego ale slyszalem ze to oznaka lejacego wtrysku??!!
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
golfer_1984 napisał(a):sprawdzisz tylko korekcje wtrysków jakie daje wtrysk sterujący
nie masz racji ...
golfer_1984 napisał(a):czy leją i mają odpowiednie ciśnienie to tylko na specjalnej maszynie u pompiarza
też nie do końca ... u pompiarza sprawdzisz cisnienie otwarcia pilota i "chrypienie wtryskiwacza" zeby dokłądnie sprawdzic pilota i dawkę zasadniczą - potrzebna jest specjalistyczna maszyna - mało pompiarzy ma takie urządzenie w swoim zakładzie - zazwyczaj jest to zwykły (mechaniczny) tester wtryskiwaczy - przy czym pompiarz z doswiadczeniem - okresli czy wtryskiwacz z TDI działa poprawnie na zwykłym testerze - do tego korekcje z kanału 013 dopełnia obraz pracy wtryskiwacza
-

leopard - Members
golfer_1984 napisał(a):SotoM, sprawdzisz tylko korekcje wtrysków jakie daje wtrysk sterujący,
to ja wiem. tylko znajdź mi w polsce pierwszy lepszy warsztat ktróy jest wyposażony w maszynę do sprawdzania wtrysków od TDI. zresztą mamy potwierdzenie przez leopard'a,
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi