Witam,
nie mam możliwości sprawdzić jak to wygląda za moim autkiem ale w nocy jak ktoś jedzie za mną to widzę w lusterku chmurę dymu przy przyśpieszaniu.
Męczy mnie niewiedza. Jak to wygląda u Was ?
Czasem się widzi kopciucha na drodze z usmarowaną tylną klapą od sadzy. U mnie sadzy nie ma ale dymu widzę dużo. Ze względu na noc nie wiem jaki to kolor. W dzień raczej nic nie widze. Może jak się na nim mocno "zemszczę" to czegoś się w lusterku dopatrzę w kolorze szarym ale to pewnie czarna chmurka się rozrzedzi.
Na postoju wszystko w normie.
Oleju troszkę sobie spali ale na razie o remoncie nie myślę. Jak by tak jeździc w granicach obrotów 2000-2500 to pewnie nie zauważył bym ubytku więc tu problemu nie szukam.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dym przy depnięciu.
Artystyczne lakierowanie motocykli i samochodów
- mihmih
- Czytacz
zawsze tak bedzie....do jest dizel. czy to bedzie innej marki dizel bedzie to samo. to tylko sadza która jest niewidoczna w dzień ale dokładnie ją widać w nocy w świetle reflektorów auta jadacego za tobą...takze nic sie nie przejmuj u każdego tak jest tylko mało osób zwraca na to uwagę. ja kiedyś też byłem nie wtajemniczony i mi to wytłumaczono....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
To spooooko
Dzięki za odpowiedź
[ Dodano: 2009-06-23, 12:05 ]
Wracam do tematu gdyż wydaje mi się że sprawa nie jest jednak taka błaha.
Ostatnio kolega jechał za mną i mówił że jak depnę to zostawiam dużą chmurę czarnego dymu (tak było na zimnym silniku).
Na ciepłym też jestem w stanie zauważyć coś w lusterku jednak kolor raczej szary.
Wydaje mi się że nawet bardziej zaczął kopcić po podkręceniu turbinki... a wydaje mi się że powinno być odwrotnie...
Czy coś powinienem z tym fantem zrobić ?
Na postoju jak przygazuje to wszystko w normie
dopiero podczas jazdy robi się chmurka.
Dzięki za odpowiedź
[ Dodano: 2009-06-23, 12:05 ]
Wracam do tematu gdyż wydaje mi się że sprawa nie jest jednak taka błaha.
Ostatnio kolega jechał za mną i mówił że jak depnę to zostawiam dużą chmurę czarnego dymu (tak było na zimnym silniku).
Na ciepłym też jestem w stanie zauważyć coś w lusterku jednak kolor raczej szary.
Wydaje mi się że nawet bardziej zaczął kopcić po podkręceniu turbinki... a wydaje mi się że powinno być odwrotnie...
Czy coś powinienem z tym fantem zrobić ?
Na postoju jak przygazuje to wszystko w normie
dopiero podczas jazdy robi się chmurka.Artystyczne lakierowanie motocykli i samochodów
- mihmih
- Czytacz
• Strona 1 z 1