Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dusi się przy zapalaniu po nocy
Witam, szperałem po forum i nic ciekawego nie wynalazłem dlatego muszę się was poradzić. Jest to motorek 1Z 90km i objawy takie ze z rana jak odpali to chodzi jak traktor i to jeszcze za słabo powiedziane i dymi na biało. Oleju raczej nie bieżne bo nie zauważyłem żeby ubywały jakieś kosmiczne ilości choć od wymiany do wymiany to setkę łyknie. Dodam że z paleniem nie ma problemu raz świece i na dotyk potem gorsze potem gorsza jest ta pierwsza praca po po 30sekundach i chodzi jak powinien. Czy wtryski mogą mieć coś wspólnego z tym?
- MarcinVW
- Czytacz
Przydały by się logi grup np: 000 , 001 , 004 , 005 , 007 , 010
wszystkie robisz normalnie a tą pierszą 000 sprawdzasz w zakładce Basic seting.
Jak zrobić logi masz ładnie wytłumaczone tutaj w dziale Diesel.
wszystkie robisz normalnie a tą pierszą 000 sprawdzasz w zakładce Basic seting.
Jak zrobić logi masz ładnie wytłumaczone tutaj w dziale Diesel.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
- johnypepelos
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: AHU
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
W silnikach TDI rzadko to sie dzieje , dużo częsciej w TD (AAZ) 75 KM.
Jak ma sie szczęście to zawory nie spotkają się z tłokami i wydatek to jedynie nowe dolne koło wału plus śruba. Warto przy okazji zmienic rozrząd, pompe wody i uszczelniacze. A następnie cieszyć się spokojną jazdą.
To nie jest klin tylko taki półksiężyc. Ktoś kiedys musiał tam niepotrzebnie grzebać że się rozruszało i ścieło.
Jak ma sie szczęście to zawory nie spotkają się z tłokami i wydatek to jedynie nowe dolne koło wału plus śruba. Warto przy okazji zmienic rozrząd, pompe wody i uszczelniacze. A następnie cieszyć się spokojną jazdą.
To nie jest klin tylko taki półksiężyc. Ktoś kiedys musiał tam niepotrzebnie grzebać że się rozruszało i ścieło.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
slawek5t napisał(a):wydatek to jedynie nowe dolne koło wału plus śruba.
A co z powierzchnią czoła wału..? bo na pewno nie jest idealnie prosta. Dodatkowo w AAZ wyrabia się wejście na klin.. czasem samo frezowanie powierzchni wału załatwi sprawę ale sam miałem przypadek, że trzeba było wał na szlifiernię wieść. Ale zrobili mi końcówkę wału na koło od TDI

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1