witam,mam taki problem,że przy prędkości powyżej 140 km/h zaczyna mi drżeć nadwozie,cały samochód jakby wpadał w wibracje/drzenie
druga sprawa to to, że przy ostrym dodawaniu gazu na każdym biegu lub hamowaniu samochód ciągnie mi w lewo jest to tak odczuwalne,że musze robić kontre kierownicą
czekam na podpowiedzi co może być tego przyczyną,za posty z góry dzięki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
albo sprzegło - tarcza sie przeslizguje lub poduszki silnika, lub cos z układem wydechowym.czitos82 napisał(a):że przy prędkości powyżej 140 km/h zaczyna mi drżeć nadwozie,cały samochód jakby wpadał w wibracje/drzenie
sprawdż zawieszenie. prawdo podobnie któraś końcówka drążka kierowniczego jest mocno wybita...lub drążek kierowniczy. prawdo podobnie bedzie to z prawej strony.tak sadze....czitos82 napisał(a):przy ostrym dodawaniu gazu na każdym biegu lub hamowaniu samochód ciągnie mi w lewo jest to tak odczuwalne,że musze robić kontre kierownicą
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
czitos82 napisał(a):witam,mam taki problem,że przy prędkości powyżej 140 km/h zaczyna mi drżeć nadwozie,cały samochód jakby wpadał w wibracje/drzenie
a jaki masz stan opon ? moze one sa zle wywazone albo made in china

-

K@mil - POMOCNIK

przepuszcza mi lekko siatka od wydechu i silnik jakby bardziej pracował na przedniej poduszce przy dodawaniu gazu
przy "normalnej" jezdzie nic nie ściąga
opony stan dobry,wyważone chociaż ostatnio je troche zjarałem przy hamowaniu
przy "normalnej" jezdzie nic nie ściąga
opony stan dobry,wyważone chociaż ostatnio je troche zjarałem przy hamowaniu
- czitos82
- Czytacz
no to masz wszystko juz na tacy podane
przehamowałes opony i są do wymiany. Jedź kontrolnie do wulkanizacji iech ci sprawdzą teraz wywazenie
przehamowałes opony i są do wymiany. Jedź kontrolnie do wulkanizacji iech ci sprawdzą teraz wywazenie-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1