Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Drgania samochodu!!!
Witam. Mam taki dylemacik, mianowicie mój golfik jakoś tak za bardzo drga. Obroty na biegu jałowym w granicach 900-950, poduchy silnika wszystkie wymienione i nic. Myślalem, że może wtrysk paliwa jest źle ustawiony, ale raczej odpada, pomino że kopci niesamowicie to buta ma pięknego. Najbardziej odczuwalne te drgania są podczas jazdy przy zmianie biegów, wtedy całe wnetrze auta pracuje niemiłosiernie - hałasy dochodzące z każdej strony.....
- wazki21
- Czytacz
U mnie (TD) jest zerwana linka od ręcznej regulacji kąta wtrysku. Auto jest słabe. Ostatnio podciągnąłem końcówkę linki czyli zwiększyłem kąt wtrysku i właśnie wtedy zaczęło trząść całym autem. Może to nie spóźnienie tylko odwrotnie ?
Artystyczne lakierowanie motocykli i samochodów
- mihmih
- Czytacz
mihmih napisał(a):U mnie (TD) jest zerwana linka od ręcznej regulacji kąta wtrysku. Auto jest słabe. Ostatnio podciągnąłem końcówkę linki czyli zwiększyłem kąt wtrysku i właśnie wtedy zaczęło trząść całym autem. Może to nie spóźnienie tylko odwrotnie ?
nigdy o takim czyms nie słyszałem
moze masz ssanie a nie zmiane wyprzedzenia wtrysku.
Co do tematu: Kolego wymieniles jedną czy wszystkie poduszki?
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
od kiedy jest wyporzedzenie wtrysku co go wyprzedza?? jak juz to kąt początku wtrysku który sie ustawia pompą a nie linką... sprawdź układ wydechowy,wieszaki gumowe ,złącze elastyczne bo układ wydechowy moze przenosić drgania na bude
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):od kiedy jest wyporzedzenie wtrysku co go wyprzedza
jak zwał tak zwał - chyba wszyscy wiemy co miał na myśli mihmih - wyprzedzenie kata poczatku wtrysku ...
moim skromnym zdaniem - sprawdź zegarem statyczny poczatek wtrysku (czy jak wolicie tłoczenia) ...
wszystko wskazuje na to że po podciagnięciu linki kat poszedł o wiele za mocno do przodu
BTW - z tego co pamiętam w starych sieczkarniach były 2 sposoby na bezproblemowe odpalenie auta na zimno - jeden to wyprzedzenie kąta wtrysku drugi to podciągnięcie silnika na obrotach - jeśli po wyciagnięciu linki obroty wzrosna - wiesz jaką metodą zrobione jest u ciebie "ssanie"
-

leopard - Members
• Strona 1 z 1