Witam ostatnio zauważyłem problemy z moim silnikiem aaz 1.9td
i mam pytanie czy moge kupić blok silnika z wtryskami z 1.9tdi 90km i założyć moją pompę skrzynie i kolektory ?
widziałem na you tube coś takiego a mam dostęp do silnika 90km nie chce wkładać pieniędzy w stary silnik
bo jest to nie opłacalne ..
Chciał bym się dowiedzieć czy mogę to zrobić i czy dam rade przerobić instalacje do wtrysku sterującego i ... czy jest to opłacalne ?
czy będzie to działać ?
Proszę o rozsądne i normalne wypowiedzi ponieważ jestem świeży w temacie aczkolwiek wiem trochę co i jak .. ;D Pozdrawiam..
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wg mnie to niema sensu, w tdi jest pompa sterowana komputerem, wtryski tez, skrzynia chyba tez nie siądzie tak łatwo, co do kolektorów to nie wiem jak jest w tdi
ogólnie aaz a dti 90 to dwa różne silniki
ogólnie aaz a dti 90 to dwa różne silniki
-

k0la - Badacz tematu
Heh dzisiaj coś sobie poczytałem i okazuje sie ze są takie silniki tdi 90 na pompie mechanicznej zastanawia mnie tylko co zrobili z wtryskiem sterującym przecież musi być do czegoś podłączony i tu leży moja przeszkoda bo mam silnik 1.9 tdi 90km bez skrzyni kolektorów i turbo za bezcen a szkoda by było nie pokombinować z tdi ..jesli już jest to szukam czy ktoś moze nie miał takiego problemu i nie stworzył takiego cuda ... tutaj coś takiego zrobili http://www.busomania.pl/silnik-sprz-g-o ... d-1z-t904/ jest jedno pytanie założył pompe od aaz ale co zrobić z wtryskiem sterującym ?gdzie to podłączyć ?
[ Dodano: 2012-05-20, 22:29 ]
Dodam ze nie zależy mi na mocy tylko na tym żeby to jeździło na skrzyni kolektorach i pompie od aaz wiadomo mocy nie będzie miał ale o tym będę myślał kiedy indziej zmodzić pompę to pikuś ,,, a do pracy trzeba dojeżdżać ...
[ Dodano: 2012-05-20, 22:29 ]
Dodam ze nie zależy mi na mocy tylko na tym żeby to jeździło na skrzyni kolektorach i pompie od aaz wiadomo mocy nie będzie miał ale o tym będę myślał kiedy indziej zmodzić pompę to pikuś ,,, a do pracy trzeba dojeżdżać ...
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
To sie nazywa M-TDI.
A po co masz sterowac wtryskiwaczem sterujacym skoro bedzie pompa mechaniczna ?
A po co masz sterowac wtryskiwaczem sterujacym skoro bedzie pompa mechaniczna ?

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
hmm no tak czyli nigdzie nie podłączać tego kabelka ? ma sobie wisieć? czy jak ?
a co z gratami od aaz podejdą?
[ Dodano: 2012-05-21, 20:19 ]
Temat zamknięty otworzyłem nowy post
a co z gratami od aaz podejdą?
[ Dodano: 2012-05-21, 20:19 ]
Temat zamknięty otworzyłem nowy post
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
• Strona 1 z 1