Pytam, ponieważ mój 1.9D (1y) potrzebuje rozgrzania około 3sec. świec (pomarańczowa kontrolka gaśnie - świece?) nie ma bata, żeby od razu kręcić na rozrusznik bo nie załapie.
Mam się tym martwić, czy to normalne?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Przy dieslu to normalne przy niskich temperaturach.
Trzeba poczekać, aż kontrolka od świec zgaśnie (pomarańczowa spiralka) dopiero wtedy można odpalać.
Im będzie robić się cieplej, tym krócej będzie świecić się kontrolka i na odwrót, im zimniej będzie na dworze tym dłużej będą się musiały grzać świece.
Więc nie ma się czym przejmować.
Trzeba poczekać, aż kontrolka od świec zgaśnie (pomarańczowa spiralka) dopiero wtedy można odpalać.
Im będzie robić się cieplej, tym krócej będzie świecić się kontrolka i na odwrót, im zimniej będzie na dworze tym dłużej będą się musiały grzać świece.
Więc nie ma się czym przejmować.
-

Snejk18 - Fanatyk
Czas grzania swiec zalezy od sygnalu z czujnika temp.? Czy od przekaznika swiec zarowych?
U mnie elektryk poprowadzil osobne kabelki od przekaznika swiec z dodatkowa kontrolka, ktora gasnie jak swiece sie nagrzeja, a ori kontrolka w zegarach caly czas swieci. Gdzie szukac przyczyny tego stanu rzeczy? Nie ukrywam, ze chcialbym, aby wszystko smigalo jak w oryginale.
Pytam, bo mam polo 86c2f z silnikiem 1.4D oznaczenie 1W.
U mnie elektryk poprowadzil osobne kabelki od przekaznika swiec z dodatkowa kontrolka, ktora gasnie jak swiece sie nagrzeja, a ori kontrolka w zegarach caly czas swieci. Gdzie szukac przyczyny tego stanu rzeczy? Nie ukrywam, ze chcialbym, aby wszystko smigalo jak w oryginale.
Pytam, bo mam polo 86c2f z silnikiem 1.4D oznaczenie 1W.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1