Witam,
Dysponuję VW 1.9TDI.
Po zapaleniu samochodu miga kontrolka czujnika temperatury.Po zgaszeniu i ponownym zapaleniu sytuacja ta już się nie powtarza.
Zauważyłem również, że podczas jazdy komputer pokazuje mi różne temperatury oleju, raz 85 stopni, raz mniej a czasami się wyzerowywuje.
Silnik chodzi jak narazie bez zarzutów.
Czy ktoś ma ma jakieś domysły w tej sprawie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
tanie czujniki są niedokładne a dlaczego bo zawarte w nich termoelementy są niewyskalowane tak jak mają być i oszukują komputer w aucie ja polecam najpierw pod kompa i dopiero jak pokaże błąd czujnika to wymienić go na nowy ale lepsze (dodam że w salonie VW chcą za niego 105,80gr wiem bo sam kupowałem a przed tem miałem jednego za 25zł i następnego za 60zł i wszystkie były niedokładne), a jeśli nawet nie pokarze błędu czujnika to wymiana na pewno nie zaszkodzi... pozdrookman napisał(a):zmien czujnik koszt okolo 20zl

-

marcinkoz2910 - Members
co do czujnikow to jest jak z innymi czesciami produkuja w tej samej fabryce, towar spełnia pewne wymogi i wedruje do innych podfirm gdzie nabijane sa znaki, loga innych producentow .
wiem cos o tym robilem troche w motoryzacyjnym...
wiem cos o tym robilem troche w motoryzacyjnym...
-

okman - Czytacz
• Strona 1 z 1