czy mozna w ten sposób zatrzec silnik??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czarana ropa
Witam co sadziecie o dolewaniu do ropy nie wiem jak sie to nazywa ale kierowca powiedział ze dolewa to po to ze mniej mu pali samochód i ropa jest w tedy taka czarna
czy mozna w ten sposób zatrzec silnik??
czy mozna w ten sposób zatrzec silnik??-

byry007 - Czytacz
byry007, silnik jest na rope, tak ? To zanczy ze tylko rope się tam leje ! Po co kombinować ? Takie wynalazki tylko moga pogorszyć sprawę... Szkoda wtrysków... a są nie tanie 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Adi napisał(a):leopard, A ty sobie juz siupy robisz
trzęsie mnie jak widzę takie posty ...
PiJey88 napisał(a):byry007, silnik jest na rope, tak ? To zanczy ze tylko rope się tam leje
zgadzam sie z tą wypowiedzią w 100% - jedyna możliwość to depresator w zimę - fizyki nie oszukasz - wszystkie wynalazki w stylu STP ceramizer to coś jak magnetyzery i strumienice powietrza w dizlu

-

leopard - Members
leopard, czytajac Twoj poscik na temat STP musze sie odezwac jak kupile swoja maszyne zacinal mi sie wtrsyk (1.8B) kiedy dolalem tej mikstury od tamtej pory nie mam z nim problemow
my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
-

Mati - Czytacz
serano napisał(a):zacinal mi sie wtrsyk (1.8B) kiedy dolalem tej mikstury od tamtej pory nie mam z nim problemow
taki sam efekt (a może i lepszy) osiągniesz po rezbraniu wtrysku i umyciu go ... nie mam doświadczenia z benzynami - być może środek sprawdza się w silnikch iskrowych ... w dizlu na wtryskiwaczu jest 190 bar (TDI 90 KM) - różnica spora
-

leopard - Members
Prawda jest taka że twój silnik łyknie dosłownie wszystko.Ropa,rzepak czy bio jak wolicie albo nawet olej transformatorowy,te ostatnie jest najtańsze 1litr 1.80zł najbardziej polecam biopaliwo z rzepaku który kupisz na stacji.Ma lepsze właściwości jak ropa lecz pali go o 0.5 litra więcej.Przedewszystkim smaruje wtryski i inne podzespoły co wydłuża ich prace no i jest on ekologiczny i tańszy o 60gr.Nie myśl żę jest on tylko na rope,bo to bzdura tak samo że bio jest szkodliwe.Hehheheee.Może się wypowie jakiś znawca.
- master49
- Berbeć
mike102 napisał(a):master49 napisał(a):najbardziej polecam biopaliwo z rzepaku który kupisz na stacji.Ma lepsze właściwości jak ropa lecz pali go o 0.5 litra więcej.
prawda, ale osiagi sa slabsze
a ty to lejesz do swojego TDI'ka??
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):mike102 napisał(a):master49 napisał(a):najbardziej polecam biopaliwo z rzepaku który kupisz na stacji.Ma lepsze właściwości jak ropa lecz pali go o 0.5 litra więcej.
prawda, ale osiagi sa slabsze
a ty to lejesz do swojego TDI'ka??
Nie, ale ogladalem program na tvn cnbc biznes. Przy okazji jak mowili o drogim paliwie wspomnieli o bio i specjalista sie wypowiadal o tym. Mowil tez, ze producenci nowych aut (nie wszystkich) nie uwzgledniaja naprawy gwarancyjnej silnika w przypadku gdy samochod jezdzi na bio paliwie.
To ze tak pisze nie znaczy ze jestem temu przeciwny

-

mike102 - Badacz tematu
ja mam 1.9TD jeździłem na oleju do frytek z biedronki bo była promocja , ostatnio wlałem też olej opałowy , ale na opale zimowym ma większego powera i podobno jest gęstszy, jeśli już zdecydujecie się na opał radze wlać troszkę ropy tak od 10-25% bo jesli jeździcie na samym opale to można silnik zajechać tak słyszałem.
-

GITgostek - Badacz tematu