Witam. Być może było na forum, ale nie wiem nawet pod jakim hasłem szukać. Interesuje mnie co to za dźwignia, znajduje się pod maską, po stronie kierowcy, blisko akumulatora. Oto jej zdjęcia: http://img408.imageshack.us/gal.php?g=dsc00197x0.jpg
Ma ona dwa położenia, jedno widać na pierwszym, drugie na drugim zdjęciu. W jednym z położeń napina się jakaś linka... Czy jest to coś na wzór ssania (oczywiście wiem, że w dieslu nie ma ssania, ale chodzi mi o zastosowanie), czyli powinno się to włączać przed rozruchem zimą? Jeżeli nie, to do czego to służy? No i ostatnie - w jakiej pozycji to powinno na stałe być? Pozdrawiam!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
To nie żadna dziwnignia tylko jak nic innego jak linka która idzie do lewarka i pociągając za lewarek pociągasz za linke i masz bieg jak ktoś ci tym porusza to w śerodku zobaczysz jak lewarek chodzi tylko musi byc na luzie i na ręcznym. 
-

dadi321vw - Badacz tematu
Ta "dźwignia" to element systemu zmiany biegów. Abyś zrozumiał na czym rzecz polega, niech druga osoba w środku zmienia biegi na wyłączonym silniku. To zobaczysz co się wtedy z tym dzieję 

- rafal_z_ph
- Czytacz
Kamil może masz i racje ale zasada działania ważne że kolega zadał pytanie od czego waicha od biegów tyle i jest odpowiedź na pytanie.
-

Chodzi o ciezarek wyrownowazajacy i nie jest on do szczescia potrzebny. Ja go po awarii dzwigni zmiany biegow (w wybieraku) nie zalozylem a biegi wchodzily lepiej niz z ciezarkiem a i tak wchodza do dupy w porownaniu z 18letnim kadettem... jesli chodzi o precyzje.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
W moim tdi biegi chodzą tak że zima lato jednym palcem nigdy nie miałem problemów w nowym aucie mi tak nie chodzą jak tu ledziutko a do oleju próbowałem zajrzeć to nie dałem rady odkręcić zostawiłem i jest ok. 
-

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1