Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
co ile powinno się wymieniać pasek rozrządu?????????
przejechałem jakieś 60tys.km bez wymiany paska.fakt że większość po autostradach,i na pół syntetyku,ale chyba coś z tym bym musiał zrobić 

- bigudii
- Berbeć
-

jacekPlacekkk - Gaduła
to jest teoretyka... znam silniki które na zamiennikach juz 100tyś przelatują... wszystko zalezy od jakości...jacekPlacekkk napisał(a):60 tyś??? powinieneś NATYCHMIAST
bigudii, ale mógł byś sie zmobilizowac...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):to jest teoretyka
powiedz to mu jak mu strzeli przy 62 kkm ...
producent gwarantuje 60 kkm - reszta to gdybanie - ASO daje 90 kkm - ale po pierwsze ich stac na takie gwarancje po drugie ASO często wymienia koła zębate rozrządu razem z paskiem
-

leopard - Members
SotoM napisał(a):to jest teoretyka... znam silniki które na zamiennikach juz 100tyś przelatują... wszystko zalezy od jakości...jacekPlacekkk napisał(a):60 tyś??? powinieneś NATYCHMIAST
bigudii, ale mógł byś sie zmobilizowac...
Zgadza się. Swoja drogą sam kiedyś nastukałem 92tyś. (trochę ryzykowne ale udało się
)po różnych drogach. I ... wymieniłem tylko pasek gdyż rolka o dziwo była dobra (oryginał). Ale monitorowałem sprawę po kolejnych 50 tyś. było OK i dobiłem do kolejnych 90 tyś i już nie ryzykowałem z rolką po raz drugi. Wymieniłem komplet.- Portos
- Czytacz
najbezpieczniej co 60 000km. Nie warto oszczedzac bo w razie zerwania paska to zostaje ci tylko płakać;)
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tylko nie kupuj paska firmy DAYKO wzmacnianego - ja po 7000tyś zmieniłem go na Contitecha. Dayko zaczął sie pruć na szfie...
dobrze ze miałem wtedy problem z pompą i musiałęm ją wymienić bo tak to bym latał i loś tylko wie co by sie mogło stać...
a to ze producent gwarantuje ze pasek wytrzyma to zelaży jakiej firmy rolki sie zamontuje.- znam sytuacje ze gośc założył pasek contitecha z jakimś tam rolkami i mu pasek pękł zrobił reklamacje- contitech ją odrzucił ze wzgledu ze były nie założone roku firmy SKF(z nimi ma poprostu układ.) bynajmniej tak było 4lata temu.
Nie zagłębiajmy sie w ten temat zeby nie robić burdelu. kolega otrzymał odp.i starczy. napisałem to tylko poprostu...
w tej chwili mam u siebie w rozrządzie pasek Contitech i rolki Ruvilla.
dobrze ze miałem wtedy problem z pompą i musiałęm ją wymienić bo tak to bym latał i loś tylko wie co by sie mogło stać...
a to ze producent gwarantuje ze pasek wytrzyma to zelaży jakiej firmy rolki sie zamontuje.- znam sytuacje ze gośc założył pasek contitecha z jakimś tam rolkami i mu pasek pękł zrobił reklamacje- contitech ją odrzucił ze wzgledu ze były nie założone roku firmy SKF(z nimi ma poprostu układ.) bynajmniej tak było 4lata temu.
Nie zagłębiajmy sie w ten temat zeby nie robić burdelu. kolega otrzymał odp.i starczy. napisałem to tylko poprostu...
w tej chwili mam u siebie w rozrządzie pasek Contitech i rolki Ruvilla.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1