Witajcie
Problem dotyczy Skody Fabi ale to tez grupa VAG i licze na waszą pomoc.
Opisze problem kupiłem Fabie 1.9 TDI 2002 r 100km pompowtryski wszystko było pięknie ładnie troche mułowaty ale po czyszczeniu pompowtrysków maszynką się rozchodził.
Silnik był troche brudny i postanowiłem go umyc karcher płyn i ogien przy myciu była tez rezerwa jak nigdy;/
No i teraz problem
Ciężko pali , pali raz zgasnie , potem moze za trzecim złapie lub gdy długo kręce stacyjką coś łapnie
Sprawdzane;
silnik komputera -czyszczony
filtr paliwa wymieniony
Wyskakuje co raz bład nie zrozumiały sygnał czujnika wałka rozrządu i wskakuje pomaranczowa kontrolka kontroli trakcji , gasze szybko po zgaszeniu odpala dobrze i wszystko ginie , postoi chwile i jest problem
Czy mozliwe ze cofa sie paliwo? tylko to przychodzi mi na mysl(paraketry pompowtrysków są okej) myslicie ze wstawienie zaworka zwrotnego coś da?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
właśnie sprawdzane wszystko i suszone moze to tylko zbieg okolicznosci ze stało sie to po myciu silnika
moze cos z układem paliwowym? jak odpale to potem przez chwile pali dobrze pale gasze pale gasze i jest okej
postoi tylko chwile dłuzej i dupa;/
moze byc zapowietrzony układ paliwowy>
moze skusic sie na ten zaworek zwrotny tylko czy paliwo by sie tak szybko cofało>
przy myciu była tez ostra rezerwa jak nigdy , w baku mnóstwo środków zeby rozruszac pompowtryski i moze bokiem mi to wyszło;/
ale parametry wtrsyków teraz sa miód malina
moze cos z układem paliwowym? jak odpale to potem przez chwile pali dobrze pale gasze pale gasze i jest okej
postoi tylko chwile dłuzej i dupa;/
moze byc zapowietrzony układ paliwowy>
moze skusic sie na ten zaworek zwrotny tylko czy paliwo by sie tak szybko cofało>
przy myciu była tez ostra rezerwa jak nigdy , w baku mnóstwo środków zeby rozruszac pompowtryski i moze bokiem mi to wyszło;/
ale parametry wtrsyków teraz sa miód malina

- lukaszek92
- Czytacz
ten bład czujnika wydaje mi się taki przy okazji , wtedy tez wskakuje kontrola trakci ale to staje sie gdy próbuje go odpalic krótkimi ruchami tak mi soe wydaje ze z za małą iloscią paliwa
a jak kręce do bółu az odpali to nic nie ma i jest git opk 10 sekund
ahh jak tęsknie za starczym poczciwym golfikiem 3
1.9 tdi 90 km i szedł bez problemu i mało palił a jaki nie zawodny a pompowtrsyki

a jak kręce do bółu az odpali to nic nie ma i jest git opk 10 sekund
ahh jak tęsknie za starczym poczciwym golfikiem 3
1.9 tdi 90 km i szedł bez problemu i mało palił a jaki nie zawodny a pompowtrsyki 
- lukaszek92
- Czytacz
• Strona 1 z 1