probowałem brac na krotko przy pompie mam taka kosteczke i tam dałem "+" z akumulatora i do puki trzymałem tam to kontrolka sie swieciła prawidłowo[/quote]
Pozwoliłem sobie zapożyczyć z sąsiedniego forum. Masz tutaj wszystko szczegółowo opisane:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-

krysek0309 - Badacz tematu
to nie to co w linku
ja juz kiedys to sprawdzałem;/
jak podłacze sie pod kompa to wykarze mi czy mam dobre przekazniki
[ Dodano: 2012-02-09, 18:19 ]
udałEo mi sie fote zrobic z ta kontrolka i problemem
na czerwono ciekawi mnie ten przekaznik do czego on 
ja juz kiedys to sprawdzałem;/
jak podłacze sie pod kompa to wykarze mi czy mam dobre przekazniki
[ Dodano: 2012-02-09, 18:19 ]
udałEo mi sie fote zrobic z ta kontrolka i problemem
na czerwono ciekawi mnie ten przekaznik do czego on 
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
-

reset1990 - Czytacz
no własnie nie mam blisko do dobrego elektrytka
a dac byle komu aby bardziej cos zjeba* to wole nie ryzykowac .. przekaznik rozbierałem i czysciłem troche, nie widac aby byl przepalony ni nic
a dac byle komu aby bardziej cos zjeba* to wole nie ryzykowac .. przekaznik rozbierałem i czysciłem troche, nie widac aby byl przepalony ni nicWeźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
-

reset1990 - Czytacz
Ktos ci dał pewnego linka....
Napewno nie masz tam ścieżek upalonych itp ? Wiesz o co chodzi ?
Pogogluj troche. Może czegos sie dowiesz . I tak jak pisałem skontaktuj się z : Zico63. Tylko bądź cierpliwy .
Napewno nie masz tam ścieżek upalonych itp ? Wiesz o co chodzi ?
Pogogluj troche. Może czegos sie dowiesz . I tak jak pisałem skontaktuj się z : Zico63. Tylko bądź cierpliwy .
Mój golfik
-

slawek5t - Members
No i tak: przekaźnik w komorze silnika oraz będący tam bezpiecznik ("Blaszka") odpowiada wyłącznie za podgrzewacze płynu chłodzącego, w TDI i SDI chętnie stosowane; nie ma związku z gaśnięciem czy niepaleniem silnika. Poprawia tylko szybsze rozgrzewanie sie płynu.
Dla świec żarowych najważniejszy jest bezpiecznik w dodatkowej oprawce, nad, obok lub na skrzynce bezpieczników. Wartość to 50A, nie więcej - on odpowiada za prąd na świecach. Prąd idzie przez przekaźnik 103, włączany komputerem (czyli ECU). Jeśli odpięcie czujnika temperatury płynu nic nie zmieni w podawaniu napiecia na przekaźnik 103 - może być uszkodzony sam sterownik (ECU).
Wskazany przez Kolegę czujnik nie jest czujnikiem płynu. To czujnik na mej fotce (dla foto, specjalnie zdjąłem osłonę z oznaczeniem 1,9 TDI):
Przekaźnik "53" na skrzynce bezpieczników to typowy przekaźnik VW, do wszystkiego: tu moze być użyty do wyposażenia dodatkowego, lub nawet przez poprzedniego właściciela do jakiegoś ekstra-urządzonka.
Ja mam w swoim elektryki po
, nawet tylne szyby - i go nie mam.
Przekaźnik 109 - dobrze Kolega znalazł: zasilanie komputra.
Przekaźnik 103 - TYLKO świece komory spalania.
Dla świec żarowych najważniejszy jest bezpiecznik w dodatkowej oprawce, nad, obok lub na skrzynce bezpieczników. Wartość to 50A, nie więcej - on odpowiada za prąd na świecach. Prąd idzie przez przekaźnik 103, włączany komputerem (czyli ECU). Jeśli odpięcie czujnika temperatury płynu nic nie zmieni w podawaniu napiecia na przekaźnik 103 - może być uszkodzony sam sterownik (ECU).
Wskazany przez Kolegę czujnik nie jest czujnikiem płynu. To czujnik na mej fotce (dla foto, specjalnie zdjąłem osłonę z oznaczeniem 1,9 TDI):
Przekaźnik "53" na skrzynce bezpieczników to typowy przekaźnik VW, do wszystkiego: tu moze być użyty do wyposażenia dodatkowego, lub nawet przez poprzedniego właściciela do jakiegoś ekstra-urządzonka.
Ja mam w swoim elektryki po
, nawet tylne szyby - i go nie mam.
Przekaźnik 109 - dobrze Kolega znalazł: zasilanie komputra.
Przekaźnik 103 - TYLKO świece komory spalania.
-

Zico63 - Members
-

Sterownik fabrycznego alarmu - zimne luty poprawić w okolicy 2 wbudowanych przekaźników. Prawdopodobnie to powoduje żarzenie się kontrolki świec i niemożliwość odpalenia w tym czasie.
- markim321
- Czytacz
poprawienie tych lutów działa owszem ale nie na długo ja mam inny sposób na to moze to sie wydac dziwne ale ja nie właczam nawiewu na nogi i wszystko smiga jak ta lala juz ponad rok 

-

przekaznik?
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
-

reset1990 - Czytacz