Chłodnica oleju.

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Chłodnica oleju.

Postprzez pawelus6 » 22 lut 2015, o 00:28

Witam.

Mam w zamiarze wstawić większą, ale VW'owska chłodnice oleju do AAZ.

Sęk w tym, że planuje upchać taką, jaka była w AFN, jest wyzsza.

Problem pojawia się, gdy sprawdzam typ filtra w ETKA.

AAZ i AFN maja 2 inne kody (AFN: 028115561B AAZ: 068115561B)
Filtry pewnie różnią sie wysokoscią.

Jednak mam pytanie, czy nie powstanie zaden problem gdy zastosuje taki zestaw?
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
Avatar użytkownika
pawelus6
Gaduła
 
Posty: 575
Dołączył(a): 17 cze 2012, o 18:49
Lokalizacja: Śląsk, Knurów
Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Chłodnica oleju.

 

Postprzez Pozor » 22 lut 2015, o 22:46

z tego co wiem jak zapodasz tą śrubę/tulejkę co na niej osadza się chłodniczkę też z AFN to bez problemu zamontujesz . Na vwgolf.pl poszli o krok dalej i robili układy na osobnych chłodnicach :hyhy: na wzór tego jak jest w moim audi :mrgreen:
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez pawelus6 » 23 lut 2015, o 00:05

Pozor napisał(a):z tego co wiem jak zapodasz tą śrubę/tulejkę co na niej osadza się chłodniczkę też z AFN to bez problemu zamontujesz . Na vwgolf.pl poszli o krok dalej i robili układy na osobnych chłodnicach :hyhy: na wzór tego jak jest w moim audi :mrgreen:


To wporzo,
Nie chce sie bawić jak na razie w osobny układ, dobrym rozwiazaniem jest podstawka z termostatem i wyjsciem na zew. chłodniczkę ale po prostu nie mam juz funduszy :D
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
Avatar użytkownika
pawelus6
Gaduła
 
Posty: 575
Dołączył(a): 17 cze 2012, o 18:49
Lokalizacja: Śląsk, Knurów
Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Pozor » 23 lut 2015, o 11:29

Z tym że podstawka z audi nie podejdzie bo jest pod kątem i akurat w łapę skrzyni/silnika by wadziło
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez pawelus6 » 23 lut 2015, o 12:14

Pozor napisał(a):Z tym że podstawka z audi nie podejdzie bo jest pod kątem i akurat w łapę skrzyni/silnika by wadziło


To akurat wiem dlatego szukałem tej z AFN. A szkoda :(

Ale mi wystarczy jak na razie :)
Nie uderzam w 200PS :P
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
Avatar użytkownika
pawelus6
Gaduła
 
Posty: 575
Dołączył(a): 17 cze 2012, o 18:49
Lokalizacja: Śląsk, Knurów
Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości