chcę założyć do transpotrera t3 silnik z golfa 3 1.9tdi

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

chcę założyć do transpotrera t3 silnik z golfa 3 1.9tdi

Postprzez bodzio2801 » 4 paź 2014, o 20:02

Witam mam pytanie chcę założyć do transpotrera t3 silnik z golfa 3 1.9tdi i czy jak mu założę pompę paliwa od td 1.6 straci na mocy czy nie koniecznie?

na przyszlosc prosze nie spamowac o silnikach w moim temacie golfa
Ostatnio edytowano 4 paź 2014, o 21:05 przez bodzio2801, łącznie edytowano 1 raz
bodzio2801
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2 paź 2014, o 20:56
Lokalizacja: Myślenice

chcę założyć do transpotrera t3 silnik z golfa 3 1.9tdi

 

Postprzez trojeczkaGT » 4 paź 2014, o 21:04

cos czuje ze raczej tak, bo albo wstawiasz silnik 1.9 TDI z komputerem i co za tym idzie z pompa i masz te 90 KM albo robisz 1.9 TD podkreconego (AAZ+) poczekaj na wiekszych znawcow tematow diesela :cwaniak:

prosilbym tez info dla czy mam racje
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1742
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Pozor » 7 paź 2014, o 12:32

eh rozpisywałem się już wiele razy o tym :] a więc trójeczka ma rację , silnik bez problemu zarzucisz tam , z tym ze pompa nie wyrobi na tych wtryskach , żeby to jakoś jechało musisz dać min. 10 mm tłoczek , czyli pompę z ducato, fiat corma,jumper,transit,vw lt,land rover ogólnie z busów wtedy wszystko powinno fajnie hulać bez problemu , :-)
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez mkkay » 7 paź 2014, o 14:43

ja mam w T3 wsadzony silnik z golfa, silnik 1Y czyli zwykłe D bez turbiny,
i jakoś to się kula, fakt że mam wolną skrzynię, jak by dać szybką albo chociaż szybką czwórkę założyć to by było lepiej,

można załozyć piec z tdi ale wtedy dłubania jest masa, najlepsze wyjście to pomodzić AAZta i jest malina,
ja mam do 1Y przygotowaną turbinę garret t2 , IC , i pompę z AAZ z boostpinem, tylko brak czasy na założenie

co do samej pompy to podobno są tacy co dają dół pompy z 1.6 a górę z 1.9 z boostpinem ale nie widziałem osobiście więc się nie wypowiem dokładnie

jest forum na temat T3 ale tam ilu "mechaników" tyle teorii :mrgreen:

a im więcej ci ludzie do głowy nabiją teoretycznych cudów tym mniej będziesz wiedział
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html


Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Avatar użytkownika
mkkay
Members
 
Posty: 684
Dołączył(a): 16 paź 2012, o 21:31
Lokalizacja: Bielsko-Biała


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości