Powitać!
Koledzy sprawa ma się następująco. Brunatny dym przy mocniejszym dodaniu gazu w AAZ-cie, silnik po kompletnym remoncie jakieś 5500km temu, robiłem wszystko sam, jedyne czego nie zrobiłem to ustawienie kąta wtrysku (ustawiony tylko na słuch, bez zegara). Coś więcej, pali niecałe 6l w cyklu mieszanym. Czekam na opinie i porady.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ustaw kąt na 0.9 bo na słuch to pompy za dobrze nie ustawisz.
Jak ustawisz to napisz co sie zmieniło.
Jak ustawisz to napisz co sie zmieniło.
-

k0la - Badacz tematu
Kurcze no ja bym to już dawno dawno temu zrobił
zaraz po remoncie
tylko że "specjaliści mechanicy" twierdzą że nie ma czegoś takiego jak czujnik zegarowy do ustawiania pomp boscha i nie mam od kogo pożyczyć tego czujnika. Ale jak myślisz kolego, czy to może być od złego kąta?
zaraz po remoncie
tylko że "specjaliści mechanicy" twierdzą że nie ma czegoś takiego jak czujnik zegarowy do ustawiania pomp boscha i nie mam od kogo pożyczyć tego czujnika. Ale jak myślisz kolego, czy to może być od złego kąta?-

Kosmoaaz - Czytacz
Kosmoaaz,
jest to wina zle ustawionego wtrysku na stówe, a pali Ci ok czy ciężko jak postoi na słońcu? popytaj kogoś kto się naprawde na tym zna, to Ci ustawią wsio.
Ja też mam silnik po remoncie praktycznie po kapitalce i mi chłop ustawił kąt za 100 polskich złotych, i wszystko gra
jest to wina zle ustawionego wtrysku na stówe, a pali Ci ok czy ciężko jak postoi na słońcu? popytaj kogoś kto się naprawde na tym zna, to Ci ustawią wsio.
Ja też mam silnik po remoncie praktycznie po kapitalce i mi chłop ustawił kąt za 100 polskich złotych, i wszystko gra
-

krysek0309 - Badacz tematu
Wystarczy ze masz przestawiony kąt o 0.2 stopnia w którąś strone i już bedą jaja
Co do zegara to jest normalny czujnik zegarowy tylko trzeba miec odpowiednią końcówke żeby ją wkręcic w pompe
Co do zegara to jest normalny czujnik zegarowy tylko trzeba miec odpowiednią końcówke żeby ją wkręcic w pompe
-

k0la - Badacz tematu
Wiem wiem wiem koledzy
wszystko wiem
tylko chodzi o ten nieszczęsny czujnik... Może ktoś byłby skłonny pożyczyć? Tylko pewnie z mojej okolicy to cięzko kogoś takiego znaleźć. Ja robie tak przy tym jak i przy każdym moim aucie (a jest ich raptem dwa) wszystko sam, wtedy mam pewność że jest to zrobione dobrze iiiii... tanio!
Za to że ktoś mi odkręci trzy śruby i wpakuje w czwartą czujnik a potem pokręci pompą, nie widzi mi się oddać 100zł 
wszystko wiem
tylko chodzi o ten nieszczęsny czujnik... Może ktoś byłby skłonny pożyczyć? Tylko pewnie z mojej okolicy to cięzko kogoś takiego znaleźć. Ja robie tak przy tym jak i przy każdym moim aucie (a jest ich raptem dwa) wszystko sam, wtedy mam pewność że jest to zrobione dobrze iiiii... tanio!
Za to że ktoś mi odkręci trzy śruby i wpakuje w czwartą czujnik a potem pokręci pompą, nie widzi mi się oddać 100zł 
-

Kosmoaaz - Czytacz
• Strona 1 z 1