Brunatny dym - 1.9TD AAZ

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Brunatny dym - 1.9TD AAZ

Postprzez Kosmoaaz » 27 lip 2012, o 17:08

Powitać!

Koledzy sprawa ma się następująco. Brunatny dym przy mocniejszym dodaniu gazu w AAZ-cie, silnik po kompletnym remoncie jakieś 5500km temu, robiłem wszystko sam, jedyne czego nie zrobiłem to ustawienie kąta wtrysku (ustawiony tylko na słuch, bez zegara). Coś więcej, pali niecałe 6l w cyklu mieszanym. Czekam na opinie i porady.
Avatar użytkownika
Kosmoaaz
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 7 sty 2012, o 13:15
Lokalizacja: Okolice Łodzi

Brunatny dym - 1.9TD AAZ

 

Postprzez k0la » 28 lip 2012, o 11:35

Ustaw kąt na 0.9 bo na słuch to pompy za dobrze nie ustawisz.
Jak ustawisz to napisz co sie zmieniło.
Avatar użytkownika
k0la
Badacz tematu
 
Posty: 387
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 12:40
Lokalizacja: Wolfsburg

Postprzez Kosmoaaz » 28 lip 2012, o 17:01

Kurcze no ja bym to już dawno dawno temu zrobił :P zaraz po remoncie :) tylko że "specjaliści mechanicy" twierdzą że nie ma czegoś takiego jak czujnik zegarowy do ustawiania pomp boscha i nie mam od kogo pożyczyć tego czujnika. Ale jak myślisz kolego, czy to może być od złego kąta?
Avatar użytkownika
Kosmoaaz
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 7 sty 2012, o 13:15
Lokalizacja: Okolice Łodzi

Postprzez krysek0309 » 29 lip 2012, o 09:17

Kosmoaaz,
jest to wina zle ustawionego wtrysku na stówe, a pali Ci ok czy ciężko jak postoi na słońcu? popytaj kogoś kto się naprawde na tym zna, to Ci ustawią wsio.
Ja też mam silnik po remoncie praktycznie po kapitalce i mi chłop ustawił kąt za 100 polskich złotych, i wszystko gra :ok:
Avatar użytkownika
krysek0309
Badacz tematu
 
Posty: 171
Dołączył(a): 20 lis 2011, o 17:20
Lokalizacja: KNS (Koło Nowego Sącza)

Postprzez k0la » 30 lip 2012, o 22:26

Wystarczy ze masz przestawiony kąt o 0.2 stopnia w którąś strone i już bedą jaja
Co do zegara to jest normalny czujnik zegarowy tylko trzeba miec odpowiednią końcówke żeby ją wkręcic w pompe
Avatar użytkownika
k0la
Badacz tematu
 
Posty: 387
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 12:40
Lokalizacja: Wolfsburg

Postprzez Kosmoaaz » 31 lip 2012, o 19:04

Wiem wiem wiem koledzy :P wszystko wiem :) tylko chodzi o ten nieszczęsny czujnik... Może ktoś byłby skłonny pożyczyć? Tylko pewnie z mojej okolicy to cięzko kogoś takiego znaleźć. Ja robie tak przy tym jak i przy każdym moim aucie (a jest ich raptem dwa) wszystko sam, wtedy mam pewność że jest to zrobione dobrze iiiii... tanio! :D Za to że ktoś mi odkręci trzy śruby i wpakuje w czwartą czujnik a potem pokręci pompą, nie widzi mi się oddać 100zł :)
Avatar użytkownika
Kosmoaaz
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 7 sty 2012, o 13:15
Lokalizacja: Okolice Łodzi


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości