Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
brak rakcji
witam wszystkich fanow golfa i mam do was pytanko a mianowicie kiedy prubuje odpalic autko to rozrusznik sie kreci a silnik nie chce zaskoczyc nawet nie drgnie nie jest tego przyczyna mroz wymienilem swiece zarowe ale dalej nic nie macie pomyslu co moglo sie stac ? pomozcie prosze
- gawron555
- Berbeć
na zime wymienic filtr paliwa to podstawa. na forum pisali chłopaki że wymieniają filtr paliwa co wymiane oleju. ja w sierpniu kupiłem autko i zwlekałem z wymianą filtra aż tu po pracy samochód mi odpalił i zgasł okazało się że filtrze była woda troche syfu i to zamarło. teraz wymieniłem filtr i z odpalenie nie mam żadnego problemu. jutro kumplowi będę wymieniał filtr bo ma ten sam problem co Ty.
- Mariusz164
- Badacz tematu
jeśli nie miałeś precej z tym problrmu to nie a jesli nawet to jak już odpali to by nie chodził ci tak jak trzeba. no chyba że go ciągałeś żeby zapalić to może być bardzo prawdopodobne. najpierw filtr paliwa. no i przydałoby się sprawdzić swiece czy wszystkie grzeją
- Mariusz164
- Badacz tematu
mozesz podjechać do elektromechanika żeby ci sprawdził czy prąd dochodzi do świec. Ja w zeszłym roku miałem taki problem, że wymieniłem wszystkie swiece i nic. Okazało się, że padł przekażnik od świec żarowych, który w tdi jest nad zbiorniczkiem cieczy chłodzącej ; jest taka możliwość 

hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
-

marcusblue - Czytacz