Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Brak mocy
Golfik stracił moc , a tak dokładnie to nie ma tego wrywania w fotel . Stało się to po wymianie sprzęgła , jak poszły nity na tarczy . Turbina kręci , to wina przepływomierza? bo czuć jakby doładowanie było na jednym poziomie nie wzrasta... Proszę o pomoc
- nut3r
- Czytacz
Witam!
Mam podobny problem, ale być może już rozwiązany. podczas jazdy autostradą auto nagle straciło moc (myślałem że to notlauf, chociaż nigdy nie miał go). Po otwarciu maski zauważyłem, że spadł przewód podciśnienia przy filtrze powietrza. Czy to może być przyczyną mułowatości? Nie mam teraz możliwości przejechać się autem, więc pytam z ciekawości.
@nut3r
Odłącz przewód od przepływomierza i zobacz czy ma nieco lepsze osiągi. U mnie jak kiedyś mulił strasznie to okazało się że przepływomierz był cały zapchany. Po przeczyszczeniu śmigał ostro aż do teraz, gdy znów mi zaczął mulić (mam nadzieję że to przez ten wężyk podciśnienia)
Mam podobny problem, ale być może już rozwiązany. podczas jazdy autostradą auto nagle straciło moc (myślałem że to notlauf, chociaż nigdy nie miał go). Po otwarciu maski zauważyłem, że spadł przewód podciśnienia przy filtrze powietrza. Czy to może być przyczyną mułowatości? Nie mam teraz możliwości przejechać się autem, więc pytam z ciekawości.
@nut3r
Odłącz przewód od przepływomierza i zobacz czy ma nieco lepsze osiągi. U mnie jak kiedyś mulił strasznie to okazało się że przepływomierz był cały zapchany. Po przeczyszczeniu śmigał ostro aż do teraz, gdy znów mi zaczął mulić (mam nadzieję że to przez ten wężyk podciśnienia)
- tool17
- Czytacz
Odpięcie przepływki zmuli auto, żeby sprawdzić, czy to przepływka, to do wtyczki należy podłączyć diodę np. 1N4148 na piny 1->6 (Pierburg) lub 4->5 (Bosch). Jeśli auto będzie jeździło lepiej, to przepływka do wymiany lub czyszczenia. Jesli EGR masz nie zaślepiony, to będzie dymił na wolnych obrotach.
-

k0nr4d - Gaduła
• Strona 1 z 1