Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
moze miec racje... to dosc uciazliwa i standardowa usterka w tych silnikach... wystarczy ustzawic rozrzad na znaki i bedzie wszystko jasne...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):powiedz jeszcze ile ty km tym samochodem robisz np: do szkoły (podejrzewam -widząc twój wiek).
jesli robisz bardzo małe odcinki to moze nawet i 10L jarac . ale osobiscie sprawdził bym wskazania paliwa.
W tygodniu robie odcinek 10km w jedna strone i 10km w druga dziennie, w weekend trasa tam i spowrotem po 60km i obecnie spalanie srednie wynosi dokladnie 6l. Pewnie straty w rozgrzewaniu samochodu rekompensuja mniejsze opory toczenia, bo mam teraz opony o szerokosc 175 zamiast 195

powerqqq napisał(a):Wymieniłem przepływomierz, zawór egr, zawór n75
Te czesci wymieniales na chybil-trafil?
powerqqq napisał(a):i błąd (000575) nieszczelność w układzie dolotowym lecz już nie wyskakuje bo się okazało że źle był podłączony zawór egr
Zawor EGR nie ma fizycznego polaczenia z zaworem n75 przez ktorego awarie najczesciej wywala blad 575 i to nie jest nieszczelnosc w kolektorze tylko za duze cisnienie w kolektorze.
powerqqq napisał(a):jak delikatnie wciskam gaz to dojdzie mi do 120km/h i nie chce jechać dalej, nie łapie mi trybu awaryjnego.
Wszystko wskazuje na to, ze jednak lapie
Jesli po podpieciu do komputera w grupie silnikowej nie ma zadnego bledu to prawdopodobnie jest to usterka mechaniczna. Zle poskladany rozrzad, wycieki paliwa (na przelewach lubi podciekac), warto tez wymienic profilaktycznie filtr paliwa. Koszt niewielki, a jakosc paliw robi swoje.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Może to być wina pompy wtryskowej że on mi tyle pali?
[ Dodano: 2011-12-26, 02:58 ]
Odświeżam temat. Czy może być wina takiego spalania przez pompę wtryskowa? Bo teraz mi pali jeszcze więcej około 16 litrów na 100 km. ?
[ Dodano: 2011-12-26, 02:58 ]
Odświeżam temat. Czy może być wina takiego spalania przez pompę wtryskowa? Bo teraz mi pali jeszcze więcej około 16 litrów na 100 km. ?
- powerqqq
- Berbeć
koledzy odebrałem swoje autko z warsztatu przyczyną była pompa wtryskowa
Ci co maja podobne objawy proponuje czytać temat.
Ci co maja podobne objawy proponuje czytać temat.-

kamilkol20 - Czytacz