VWitam!!!Mam maly problem , a wiec w mojej golfinie(silnik 1.9TD)miala miesce nastepujaca sytuacja....wsiadam rano do autko odpalam i mryga kontrolka od temperatury okazalo sie ze w zbiorniczku wyruwnawczym ubylo 0,5l plynu pomyslalem ze uklad sie odpowietrzyl bo jakies kilka dni temu wymienialem plyn dolalem do stanu i zamknolem temat, lecz za kilka dni sytuacja sie powturzyla wsiadam rano do auto i to samo 0,5l plynu ucieklo z tym ze zauwazyle ze jest on na silniku a wzasadzie plama zaczynala sie ponizej rury ktora wchodzi do silnika do chlodnicy(po nizej niej jakes 10cm i kawalek nizej niz uszczelka od glowicy)i tu moje pytanie dlaczego i skad ten plyn ucieka???
z gory dzieki za odp.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ja wlałeś borygo to zaraz Ci tu koło tyłka zrobią że on uszczelki rozpuszcza więc sam sobie jesteś winien
zapal silnik i obserwuj jak się zacznie rozgrzewać to ciśnienie w układzie wzrośnie i powinieneś zobaczyć skąd się leje...rób fotkę i dawaj na forum
zapal silnik i obserwuj jak się zacznie rozgrzewać to ciśnienie w układzie wzrośnie i powinieneś zobaczyć skąd się leje...rób fotkę i dawaj na forum
-

mani51 - Members
ta w pobliżu której jest wyciek, to chba logiczne... czy tam gdzie wchodzi wąż do silnika jest jakiś króciec plastikowy? pytam bo nie oglądałem TD aż tak dokładnie i nie pamiętam. Jeśli jest to albo uszczelka pod nim, zazwyczaj gumowy oring albo pęknięty róciec...przyjrzyj się dokładnie bo ja przecież nie widzę tego
ja też mam zalane borygo i nie narzekam
ja też mam zalane borygo i nie narzekam

-

mani51 - Members
-

marcinkoz2910 - Members
http://www.conex.auto.pl/sklep/product_ ... ucts_id=41
ciekawe co koledzy powiedzą na coś takiego? Warto?
ciekawe co koledzy powiedzą na coś takiego? Warto?
-

mani51 - Members
oooo własniemani51 napisał(a):ciekawe co koledzy powiedzą na coś takiego? Warto?

-

marcinkoz2910 - Members
mówię serio tak jest jak masz możliwość to popytaj jaki był seryjnie lany płyn do MK3 taki mocny kolor różowy..... pozdromani51 napisał(a):chcesz żebym sobie krzywdę zrobił? O mało ze stołka nie spadłem jak to przeczytałem
-

marcinkoz2910 - Members