Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Bora gotuje się woda
witam jakiś czas tem zaczoł uciekać płyn z bory ze zbiorniczka wyrównawczego tam na dole gdzie jest ten odpowietrznik problem jest taki auto gotuje wode ale temperatura na wskaźniku jest cały czas 90 tzn rano jest zimny ale temperatura się systematycznie podnosi do góry a na 90 staje i dalej nie idzie a woda w zbiorniczku sie gotuje i co tu robić prosze o jakieś podpowiedzi. 

-

dadi321vw - Badacz tematu
podejrzewam uszczelke pod głowicą to moze byc przyczyna cisninie z ktoregos gara puszcza w uklad chlodzacy ja tez tak mialem ale okazalo sie ze uszczelka ok tylko glowica do wymiany strzelil kanal z plynem chlodzacym
-

radek1 - Czytacz
Nie jednak ze wskazinikiem wszystko ok ale wody ubywa bardzo szybko poprostu wyrzuca przez zbiorniczek chyba trzeba się wybrać do mechanika. 

-

dadi321vw - Badacz tematu
jedź do zakładu gdzie będą mieli tester na zawartość dwutlenku węgla w układzie chłodzącym...test 1000% wiarygodny.
jesli jest bardzo mała nieszczelnosc tak jak było u mnie w audi test nie pokaze nic.- a chłodziwo wyrzucało. bablowania w zbiorniczku nie było temp.90stp non stop. na 30km 0,5L chłodzenia mi wyrzucało...
takze podejrzewam ze czapa wgóre do sprawdzenia na szczelnosc głowica chyba ze bedzie widac ewidetne slady na uszczelce/bloku/głowicy/ a nawet miedzy warstwami uszczelki...
jesli jest bardzo mała nieszczelnosc tak jak było u mnie w audi test nie pokaze nic.- a chłodziwo wyrzucało. bablowania w zbiorniczku nie było temp.90stp non stop. na 30km 0,5L chłodzenia mi wyrzucało...
takze podejrzewam ze czapa wgóre do sprawdzenia na szczelnosc głowica chyba ze bedzie widac ewidetne slady na uszczelce/bloku/głowicy/ a nawet miedzy warstwami uszczelki...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1