Blad 65535 - Internal Control Module Memory Error

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez hellaflush » 22 sie 2014, o 15:56

Ja musiałem zmienić kompa, dopiero się pozbyłem tego błędu :P
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

 

Postprzez krzyś » 22 sie 2014, o 16:37

hellaflush napisał(a):Ja musiałem zmienić kompa


Wystarczyło zmienić czujnik ciśnienia atmosferycznego w sterowniku :mrgreen:
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez hellaflush » 22 sie 2014, o 17:09

Pokaż mi gdzie kupić taki czujnik ;-)
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez palio » 22 sie 2014, o 17:18

Jak się wie od kogo kupić to nie ma problemu :-P . Trzeba było napisać, że kupisz taki czujnik z zostałbyś pokierowany do odpowiedniej osoby :mrgreen: .
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez hellaflush » 22 sie 2014, o 17:30

Tak tylko ja kupiłem kompa o tych samych numerach w takiej cenie, że pewnie byś chciał więcej za sam czujnik :mrgreen:
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez trojeczkaGT » 22 sie 2014, o 19:04

a moj golfik narazie tak sie zbiera ze uznaje ze bledu nie ma :D nie gubu mocy ani nie wlacza mu muł 8-)
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1742
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez leopard » 23 sie 2014, o 12:35

zazwyczaj taki blad ECU generuje po ingerencji w eeprom sterownika - bez przeliczenia sum kontrolnych wywala internal memory error

mozna z tym jezdzic
Avatar użytkownika
leopard
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 17:09
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez trojeczkaGT » 23 sie 2014, o 18:36

leopard a jak moze te sumy kontrolne przeliczyc bo wolalbym by bledow nie bylo :D
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1742
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez leopard » 23 sie 2014, o 21:14

kwestia sprzetu - kilka tysiecy euro i juz mozesz liczyc crc (sumy kontrolne) we wsadach epromow i eepromow ;)
Avatar użytkownika
leopard
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 17:09
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez trojeczkaGT » 23 sie 2014, o 21:42

:-o bez komentarza :D

zbieram sobie do wiosny na kompa z modem :D
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1742
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości