Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
błąd 17656
przeczytałem dużo postów ale nic konkretnego nie wiem. problem tkwi w tym że przeciągnąłem na 3 biegu do około 4 tyś obrotów i o tamtej pory strasznie klekocze jak się doda gazu i ciężko odpala rozrząd ustawiony i wymieniony przy okazji ale nadal jest tak samo musze jeszcze ustawić kąt wtrysku nie miałem możliwości na kompie sprawdzić dokładnie jak to wygląda ale wywala błąd początku wtrysku 17656 i już niewiem gdzie tego szukać. przy okazji czy ma ktoś vaga po polsku na widows 7?
- Mariusz164
- Badacz tematu
ok dzięki jutro z rana podmienie ten zaworek bo mam drugą pompe i się zobaczy
[ Dodano: 2014-02-23, 14:13 ]
próbowałem dziś ustawić kąt wtrysku ale wogóle nie ma reakcji w vagu pokazuje 255 cały czas i strasznie dymi na siwo. jest ciągle ten bląd i jest napisanie brak osprzętu i p 1224 z tego co pamiętam. jak sprawdzić czy to napewno ten czujnik bo jest troche roboty żeby go wymienić musze wyjąć pompe
[ Dodano: 2014-02-23, 14:13 ]
próbowałem dziś ustawić kąt wtrysku ale wogóle nie ma reakcji w vagu pokazuje 255 cały czas i strasznie dymi na siwo. jest ciągle ten bląd i jest napisanie brak osprzętu i p 1224 z tego co pamiętam. jak sprawdzić czy to napewno ten czujnik bo jest troche roboty żeby go wymienić musze wyjąć pompe
- Mariusz164
- Badacz tematu
Najlepiej było by wpiąć oscyloskop w kabel sygnałowy z ECU do zaworu.
Przy czym jak zawór jest uwalony elektrycznie to wywala błąd zaworu a nie błąd regulacji. Obstawiał bym raczej na brudne sitko w zaworze lub mechanicznie uszkodzony przestawiacz. Zobacz VAGiem co masz w grupie 004.
Przy czym jak zawór jest uwalony elektrycznie to wywala błąd zaworu a nie błąd regulacji. Obstawiał bym raczej na brudne sitko w zaworze lub mechanicznie uszkodzony przestawiacz. Zobacz VAGiem co masz w grupie 004.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
szukałem na innych forach ale nigdzie niema ogólenie to w passacie ten silnik siedzi no i na wale na kole zebatym niema żadnego znaku do rozrządu a w skrzyni niewiem gdzie go znaleźć. z fotek które znalazłem n anecie niby jest tak jak powinno chciałem się upewni i zobaczyć w skrzyni biegów w tym okienku ale niema takiego wiecie może gdzie jest jakiś znak. to jest silnik ahh. a i jeszcze czy na pompie wtryskowiej powinien być luz popczeczny bo chyba jest dość spory.
[ Dodano: 2014-02-27, 06:29 ]
Problem rozwiązany okazał się zepsuty czujnik n108. wymieniony i smiga aż miło;)
[ Dodano: 2014-02-27, 06:29 ]
Problem rozwiązany okazał się zepsuty czujnik n108. wymieniony i smiga aż miło;)
- Mariusz164
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1