W sierpniu wymieniłem filtr oleju i zalalem olej Shell Helix 15w - 40 mineralny, dzisiaj chcę odpalac i miga kontrolka oleju, sprawdzilem stan i nie bylo prawie nic...
Przejezdzilem Golfem prawie 3000 km po wymianie oleju, nie kopci na biało ani nic
Przejchane ma 108000km
1.9 TD , 1992r
Prosze o pomoc co moze byc przyczyną??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
SPrawdzałes silnik czy nei ma wycieków? z tyłu tez? A ile zalałes tego oleju po wymianie? sprawdzałes stan po uruchomieniu silnika czy przed( gdy wtał min 1 godz.) Nie cieknie Ci z filtra?
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jeżeli po dłuższym postoju zapalasz samochód a z rury wydechowej wali przez 2-3 sekundy biały dym to uszczelniacze do wymianyleopard napisał(a):uszczelniacze zaworów
-

arek ryba - Members
Rychel napisał(a):Wali nawet pare minut ale prawie zawsze odpalam rano to myslalem ze to od tego ze jest zimno
powinien być to biały dym ale to przez kilka pierszych sekund potem. na tłok podczas postoju ścieka przez nieszczelny uszczelniacz olej jak zapalasz samochód to olej spala sie i z tego powodu biał dym w pierwszych chwilach odpaleni samochodu. zaobserwuj to.
Rychel napisał(a):Przejchane ma 108000km
1.9 TD , 1992r
chyba napis total juz niknął z wyświetlacza
czy zawsze tak miałeś czy olej zaczął ci znikać nagle??
-

arek ryba - Members
teraz troche mnie zaklopotaliscie ja tesh jak z rana odpalam w te mrozy mam bialy dym i to dluzej niz kilka sekund czasem az do obskrobania szyb. ale jak bylo cieplej nie bylo go wogole 

JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Tzn teraz to zauwazylem bo Golfa mam od sierpnia 2008 i wtedy wymienilem tez olej, no i kopci bialy dym nawet jak juz odsrobie i jade dopiero jak sie zagrzeje to przestaje.. a ile naka naprawa uszczelniaczy moze kosztowac?
- Rychel
- Czytacz
Golfik1986 napisał(a):ale jak bylo cieplej nie bylo go wogole
uważam Golfik1986, że niem masz się czym martwić
uszczelniacze 4 to kosztują jakieś grosze najgorsza wymiana i najdroższ ale potym co czytam to uszczelniacze masz chyba wporządkuRychel napisał(a):a ile naka naprawa uszczelniaczy moze kosztowac?

-

arek ryba - Members
arek ryba, jest loozik dzis zwrocilem uwage z rana z 5 sek puscil bialego dymka. zrobilem 6km do roboty i po 8h wsiadlem zapalilem i wogole nie dymil takze to na pewno para. dziex za rade 

JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert