Witam, przeszukałem forum i nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu. Sprawa ma się tak, że uporawszy się z problemem odpalania (trzeba było rorząd naprawić) silnik mi nierówno pracuje. Próbowaliśmy się podłączyć dzisiaj VAG-COM, ale był problem z programem. Obroty na biegu jałowym wahają się 850-908, a w trakcie jazdy szarpie od 1800-2300 od 3 biegu szarpie.
Na polskim vag-u wywaliło połączenie i wywaliło błąd 65535 - błąd ECU.
Wszelkie pomysły co jest i rady mile widziane, opcjonalnie, ktoś z okolic torunia z silnikiem 1z, żeby komputer sprawdzić.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
hej gdzieś kiedyś czytałem że wina może być w nastawniku elektronicznym na pompie wtryskowej poszukaj gdzieś tego wątku bo sam kiedyś szukałem coś na ten sam temat bo mam tak samo ale w końcu dałem sobie na spokój.
- krysiakwrc
- Czytacz
dzulek napisał(a):wywaliło połączenie i wywaliło błąd 65535
jesli nie dasz rady zrobic logow z powodu braku polaczenia z ECU - otworz sterownik - zobacz czy nie ma w nim plywajacego oleju z rurki idacej do MAP sensora ...
-

leopard - Members
sprawdzałem miesiąc albo dwa temu jak miałem problem z odpalaniem, jest czysty w środku. Ale jak za pierwszym razem się udało polskim vag-iem to w błędach był błąd nastawnika / sporadycznie. Nie wiem co mam myśleć i co zrobić, bo możliwości jest od groma, bo SotoM miał podobny problem.
[ Dodano: 2010-12-16, 12:47 ]
no i muszę dodać że np. powyżej 3tys na 4 i 5 biegu odcina turbo. 130-140 to dla mojego 1Z max teraz
[ Dodano: 2010-12-16, 12:47 ]
no i muszę dodać że np. powyżej 3tys na 4 i 5 biegu odcina turbo. 130-140 to dla mojego 1Z max teraz
- dzulek
- Berbeć
n75 do sprawdzenia...
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wymieniłeś?! A po kiegi ch****. Wystarczy tylko go wyczyścić. Ale jak kto woli...
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
Tłumacze jak koniowi. Mechanik może go wyczyścić, a najlepiej pompiarz bynajmniej u mnie tak było. Samemu nie radzę się za to zabierać bo milimetry decydują o poprawności działania. A tak z ciekawości ile dałeś za ten nastawnik?? Za jakiś czas jak się zabrudzi też kupisz nowy 

Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
sorki, źle cie zrozumiałem. pompiarz wymienił mi z regulacją. Kosztowało mnie to 350PLN (zrobione w godzine). Dla ciekawostki dodam że w samym Toruniu jeden gościu chciał za to 800 (jego nastawnik za 500 + robocizna i samochód na cały dzień u niego). Także furka śmiga że aż miło, tylko pogoda i warunki nie takie żeby go dobrze przetestować.
- dzulek
- Berbeć
masakra... za taka cene to sie wyjmuje nastawnik, rozbiera sie prawie na czesci 1wsze ,czysci sie i sklada do kupy.montaz do pompy i ustawienie dawki. 2-3,5hdzulek napisał(a): 350PLN
no ale rozumiem czasami za czas trzeba zapłacic.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi