Moj golfik 1.9 gtd sport/coupe 90k/ nie chce zapalic;/ . autko kreci rozrusznikiem z tylu leci dym ale nie chce zapalic. od czasu do czasu zapali po dluzszym kreceniu.wie ktos czym to jest spowodowane? moze to wina swiec? filtry sa nowe w wezyach paliwa nie ma ani powietrza ani paliwo sie nie cofa;/
[ Dodano: 2008-06-23, 09:59 ]
musze jeszce doidac ze jest to disel
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
no skoro GTD to wiadomo ze diesel. zobacz czy nie masz któregos przewodu pekniętego zasilanie i powrót paliwa z pompy wtryskowej. ostatnio miałem taki przypadek w pracy tylko ze w passacie B3 okazało sie ze przetarł sie weżyk paliwa powrót paliwa z pompy do filtra. paliwo nie ciekło tylko ze przez dziurke zasysał powietrze i paliwo z pompy cofało sie spowrotem do baku.obejżyj dokładnie przewody.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Sprawdz czy ci świece grzeją jak zadna nie grzeje to napewno musi byc tez przekażnik od świec nr 104, wymiana w granicach 20 zł.
- rafal_z_ph
- Czytacz
ja tez stawiam na przetarcie przewodu paliwa. mialem to samo a "rozszczelnienie' znalazlem w okolicy tylnego kola po najechaniu na studzienke kanalizacyjna
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
-

Murel - Czytacz
A czy (wyjątkowo - normalnie tego się nie robi) zapali na wciśniętym pedale gazu? Miałem taki wypadek w TD i była to... kostka stacyjki!
Przy dużym poborze w chwili startu - nie podawała na styk 15 a po puszczeniu rozrusznika wszystko było w porządku. Nawet myśleliśmy czy mu nie poszedł immobilizer

Przy dużym poborze w chwili startu - nie podawała na styk 15 a po puszczeniu rozrusznika wszystko było w porządku. Nawet myśleliśmy czy mu nie poszedł immobilizer

Ostatnio edytowano 18 lip 2008, o 22:06 przez Zico63, łącznie edytowano 1 raz
-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1