Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Panowie i Panie mam podobny problem. Nie mam w obecnej chwili mozliwosci zdiagnozowania przez komputer bo go nie posiadam. Opisze problem. Wsiadajac do samochodu i przekrecajac kluczyk zapalaja sie kontrolki lecz od siwec zarowych nie gasnie wtedy musze szybko cofnac kluczyk i znowu wlaczyc zaplon to kontrolka gasnie i samochod moge zapalic (musze cofnac kluczyk szybciej anizeli uslysze takie charakterystyczne pykniecie). Natomiast jesli odpale samochod i go zgasze i bede chcial znowu oidpalic to nic to nie da. Musze odczekac jakies 3 min i ponowic probe (tak jakbym wchodzil do samochodu z rana). nie wiem co to moze byc. Wczesniej nie mialem takich sytuacji. jedynie ostatnio to raz nie chciala mi zgasnac kontrolka ale pozniej nie bylo problemu.
Niedługo:
Lepsze hamulce
Wydajniejsza turbina
Wydajniejsza pompa
Zrobione:
Wtryski 216
Virusik
New Sprzegło
i wiele innych
Lepsze hamulce
Wydajniejsza turbina
Wydajniejsza pompa
Zrobione:
Wtryski 216
Virusik
New Sprzegło
i wiele innych

-

Pikuś - Badacz tematu
Witam! Po dlugim okresie wkoncu dzis bylem na VAGu. Wiec tak VAG pokazal ze jakis czujnik cisnienia na pompie paliwowej mam walniety i ze nie moze wykasowac bledu z tym zwiazanego.... Tak powiedzial gosc od VAGa. I jeszcze to ze gdzies mi zasilanie ucieka bo raz sie laczy z kompem auta, a raz nie....
POMOCY! Dzis mi zdechl na krzyzowce....
To jest niebezpieczne! Pomozcie... 
POMOCY! Dzis mi zdechl na krzyzowce....
To jest niebezpieczne! Pomozcie... 
-

Karol B. - Members
skoro raz sie łączy z ECU a raz nie to znaczy ze cos jest z przewodami...moze sie gdzieś coś przetarło na przejsciu instalacji przez sciane grodziową...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):skoro raz sie łączy z ECU a raz nie to znaczy ze cos jest z przewodami
nie koniecznie ...
jeśli AQ daje za wysokie napięcie (uszkodzony regulator napięcia) - podczas pracy silnika wystąpi brak połaczenia z ECU
to samo jeśli będziesz miał źle ustawionego VAGcoma ... baud rate
-

leopard - Members
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi