Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
AFN bardzo cięzko zapala na rozgrzanym silniku :(
Witam, proszę Was o pomoc. mój golfik cięzko pali na ciepłym, nawet 4 sek trzeba kręcic żeby zapalił. Na zimnym po zagrzaniu świec to pięknie pali a pożniej masakra. Gdy odepnę wtyczkę z czujnika temp cieczy chłodzącej to zapala super. Doradźcie coś, kazda podpowiedź się przyda 

-

misiek13131 - Czytacz
Re: AFN bardzo cięzko zapala na rozgrzanym silniku :(
misiek13131 napisał(a):Gdy odepnę wtyczkę z czujnika temp cieczy chłodzącej to zapala super.
No i masz winowajcę.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie koniecznie winowajcą jest czujnik temp raczej bym obstawiał że pompa pomału się kończy i kiedy na rozgrzanym komp obcina jej dawkę startową to w rzeczywistości jest za mała do szybkiego rozruchu i trzeba pokręcić dłużej. Najlepiej było by gdybyś podnienił czujnik i sprawdził czy pomoże, a jeśli nie to regeneracja/wymiana pompy lub wizyta u jakiegoś tunera i podniesienie dawki startowej na rozgrzanym silniku (zawsze można od razu dołożyć kilka Km i Nm
)
)-

wojtas83 - Berbeć
spróbuj podnieść dawkę rozruchową w adaptacjach nie ma gwarancji że pomoże ale warto spróbować 

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
ja mam teraz nowy silnik, bo kupiłem golfika z silnikiem do wymiany, ten nowy silnik ma pewne 160 tys przebiegu, wiec już pompa do wymiany?? mam ze starego silnika, ale nie mogę uwieżyć że to pompa
-

misiek13131 - Czytacz
needved napisał(a):Sprawdź i ustaw dawkę w okolice 3,2-3,5mg od tego trzeba zacząć.
Taka dawka nie ma nic wspólnego z odpalaniem.
Może pobawić się z dawką rozruchową tak jak kolega krzyś zaproponował.
Trzeba wejść w adaptacje grupa 005.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
ja obstawiam że przestawiona pompa
dlaczego? to samo miałem z bratem jak w A 4 regulowalismy pompe
brat sam przestawiał i fakt zimny palił ale na ciepło ledwo co
dlaczego? to samo miałem z bratem jak w A 4 regulowalismy pompe
brat sam przestawiał i fakt zimny palił ale na ciepło ledwo co
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Sprawdz jakie masz napiecie na nastwniku na samym zaplonie potem podlacz tą pompe z zepsutego silnika i też odczytaj to napiecie(podlącz tylko kostkę od nastawnika nie przekladaj pompy)
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z