Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
AAZ turbo kkk14
jak w temacie zamontowałem sobie turbo kkk14 przy pełnym obciązeniu dmucha 1bar ale chciałbym aby wstawało wcześniej
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
Musisz ją poprostu ' zalać ' odpowiednio , daj mu boostpin na 2 podkładkach do membrany, zwieksz dawke na pompie i podkręć doładowanie. Im większa temperatura spalin / więcej spalin tym turbo Ci szybciej wstanie. Między innymi po to owija sie kolektory wydechowe żeby ciepło nie uciekało
Różnica gwarantowana.
Różnica gwarantowana.
-

k0la - Badacz tematu
No prawda ale nie ważne jaką dawkę mu dam to i tak nie zadymi
kolega mówił ze jak się z nim ścigałem to dymka puścił przy przyspieszaniu i potem nic czysto dodam ze idzie jak należy i tdi 90 zostaje w tyle ale mi wstaje turbo od 2500 a chciałbym tak od 1800 tylko z tym ze dawkę mam ustawioną największą jaka morze być bo dalej to ciężko z obrotów schodzi a mnie to denerwuje na boos pinie nie mam podkładki ale jest za to sprężyna oryginalna z aaz czyli ta duża bo na tej od 1.6 turbo słabo pompuje i autko jest muł
kolega mówił ze jak się z nim ścigałem to dymka puścił przy przyspieszaniu i potem nic czysto dodam ze idzie jak należy i tdi 90 zostaje w tyle ale mi wstaje turbo od 2500 a chciałbym tak od 1800 tylko z tym ze dawkę mam ustawioną największą jaka morze być bo dalej to ciężko z obrotów schodzi a mnie to denerwuje na boos pinie nie mam podkładki ale jest za to sprężyna oryginalna z aaz czyli ta duża bo na tej od 1.6 turbo słabo pompuje i autko jest muł
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
Ja też mam sprezyne z aaz.
Co do wstawania turba to mi pompuje tak od 2100 obr a mam okolo 115-120KM 250Nm więc nie narzekaj
k14 nie wstanie Ci wczesniej niz 2000
Co do wstawania turba to mi pompuje tak od 2100 obr a mam okolo 115-120KM 250Nm więc nie narzekaj
k14 nie wstanie Ci wczesniej niz 2000
-

k0la - Badacz tematu
U mnie T2 też wstaje dopiero po 2000 obrotów przed podkręceniem dawki i po podkręceniu
GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
Żeby wstawało przy 1500 to musiał byś mieć malutkie turbo które przy 3000 obrotów by już nie wydalało, no chyba że VNT ale mówimy o normalnych turbach
-

k0la - Badacz tematu
Chodzi ci o turbo ze zamienną geometrią ? Jak tak to czy da sie takie coś założyć do aaz ? Bo w sumie dostęp mam ... 

- kostek678
- Czytacz
Da sie, ale tam jest sterowanie podciśnieniowe więc nie wiem jak niektórzy podpinaja to do AAZ , ale da sie.
-

k0la - Badacz tematu
Problem rozwiązany turbo wstaje od 2100 a jak depnę do końca to wciska w fotel na 3 biegu jak dam do końca to asfalt zdziera ;D
Dałem kopułkę pompy od 1.6 ma większy otwór koło przewodu ciśnieniowego co daje więcej powietrza żeby pin wcisnął bardziej
szlifierką kontową oryginalny pin od aaz przerobiłem
wykręciłem z 4 cm ogranicznik od gazu
mody uważam za zakończone ;D
jeszcze ic muszę dorwać
Dałem kopułkę pompy od 1.6 ma większy otwór koło przewodu ciśnieniowego co daje więcej powietrza żeby pin wcisnął bardziej
szlifierką kontową oryginalny pin od aaz przerobiłem
wykręciłem z 4 cm ogranicznik od gazu
mody uważam za zakończone ;D
jeszcze ic muszę dorwać
- kostek678
- Czytacz
MTi napisał(a):a jak depniesz to lepiej niz za lokomotywą ... ;D
Ciśnienie jeszcze. ..)
Własnie nie ;D
- kostek678
- Czytacz