Witam.
Mam taki mały problem. Ostatnio zauważyłem że giba mi się koło pasowe to na wale i popiskuje więc pojechałem do mechanika, który wymienił mi to koło na nowe. po wymianie to nowe koło metalowo gumowe idzie prosto a to kółko co napędza wspomaganie się giba, mechanik stwierdził że trzeba tez wymienić to koło bo jest krzywe dodam że silnik pracuje idealnie pali od strzału i równiutko pracuje. Moje pytanie czy nie jest to czasem zerwany klin na wale? a może być tak że na pompie wspomagania jest krzywe koło i przez to tak bije. ostatni wymieniałem pompę wspomagania na używkę i nie jestem pewien czy ma proste koło.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
AAZ gibające się koło pasowe
Ostatnio edytowano 2 sty 2014, o 21:05 przez bastek1975, łącznie edytowano 1 raz
- bastek1975
- Berbeć
z tym nie ma żartów kolego choć z twojej wypowiedzi wynika że samo koło pasowe napędzajace pompę wspomagania jest krzywe dla spokojności warto byłoby sprawdzić ten klin.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ale mechanik twierdzi że jest w porządku bo śruba jest mocno przykręcona
[ Dodano: 2013-12-21, 17:44 ]
a gdzie można kupić to koło pasowe co napędza pompę wspomagania nie mogę nigdzie znaleźć
[ Dodano: 2013-12-21, 17:44 ]
a gdzie można kupić to koło pasowe co napędza pompę wspomagania nie mogę nigdzie znaleźć
- bastek1975
- Berbeć
Chodzi ci o to na cienki pasek?
Czy o to koło co jest do pompy przykręcone?
Jak sie nie myle to pierwsze gdzieś je mam, sprzedam za grosze, jeszcze dzisiaj poszukam jak znajde to PW
Czy o to koło co jest do pompy przykręcone?
Jak sie nie myle to pierwsze gdzieś je mam, sprzedam za grosze, jeszcze dzisiaj poszukam jak znajde to PW
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
- bastek1975
- Berbeć
• Strona 1 z 1