1z nie odpala...

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

1z nie odpala...

Postprzez darecki_vw » 31 sty 2013, o 19:34

witam
mam golfa z silnikiem 1.9 tdi 90 km i mam problem, silnik nie odpala normalnie
uzylem sposobu i odpalilem go za pomoca "samostartu" pracuje niby tak jak wczesniej ale podczas jazdy zauwazylem ze jest strasznie slaby i jak go zgasze to juz nie odpali chyba ze tak jak wczesniej....



moze wie ktos co by to moglo byc?
Avatar użytkownika
darecki_vw
Czytacz
 
Posty: 90
Dołączył(a): 2 gru 2011, o 23:54
Lokalizacja: Podkarpacie

1z nie odpala...

 

Postprzez marcinkazimierz » 31 sty 2013, o 20:36

bylo juz milion razy

filtr paliwa , dawka kat pompy , swiece zarowe na odpalanie czyszczenie przeplywki ,n75 rurki podcisnienia do sprawdzenia na brak mocy

a po paru razach samostartem juz nie bedzie co reperowac
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez paliwo » 1 lut 2013, o 00:20

marcinkazimierz
Dobrze kolega ci napisał :)
i wyczyść smoka od razu, może być też tak że paliwo ma jakieś takie gluty wygląda to jak kisiel..
paliwo
Badacz tematu
 
Posty: 304
Dołączył(a): 3 mar 2008, o 20:48
Lokalizacja: Suwałki

Postprzez brzesiu » 1 lut 2013, o 11:43

Kolego zamiast samostartu kup sobie duża butple plaka. Jak samostardu psikniesz za dużo to może ci wystrać uszczelke.

Tak jak kolega napisał jak to wszystko sprawdzisz zostaje tobie sprawdzenie tłokorozdzielacza w pompie wtryskowej, bardzo często zurzywają sie w nim sprężynki. koszt okolo 500 chyba ze masz czas samemu sie bawic to komplety naprawdze widziałem za 40 uszczelki i 70 sprezynki ;)
brzesiu
Badacz tematu
 
Posty: 297
Dołączył(a): 31 sty 2013, o 16:04
Lokalizacja: Gdańsk


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości