witam
mam golfa z silnikiem 1.9 tdi 90 km i mam problem, silnik nie odpala normalnie
uzylem sposobu i odpalilem go za pomoca "samostartu" pracuje niby tak jak wczesniej ale podczas jazdy zauwazylem ze jest strasznie slaby i jak go zgasze to juz nie odpali chyba ze tak jak wczesniej....
moze wie ktos co by to moglo byc?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
bylo juz milion razy
filtr paliwa , dawka kat pompy , swiece zarowe na odpalanie czyszczenie przeplywki ,n75 rurki podcisnienia do sprawdzenia na brak mocy
a po paru razach samostartem juz nie bedzie co reperowac
filtr paliwa , dawka kat pompy , swiece zarowe na odpalanie czyszczenie przeplywki ,n75 rurki podcisnienia do sprawdzenia na brak mocy
a po paru razach samostartem juz nie bedzie co reperowac
- marcinkazimierz
- Gaduła
Kolego zamiast samostartu kup sobie duża butple plaka. Jak samostardu psikniesz za dużo to może ci wystrać uszczelke.
Tak jak kolega napisał jak to wszystko sprawdzisz zostaje tobie sprawdzenie tłokorozdzielacza w pompie wtryskowej, bardzo często zurzywają sie w nim sprężynki. koszt okolo 500 chyba ze masz czas samemu sie bawic to komplety naprawdze widziałem za 40 uszczelki i 70 sprezynki
Tak jak kolega napisał jak to wszystko sprawdzisz zostaje tobie sprawdzenie tłokorozdzielacza w pompie wtryskowej, bardzo często zurzywają sie w nim sprężynki. koszt okolo 500 chyba ze masz czas samemu sie bawic to komplety naprawdze widziałem za 40 uszczelki i 70 sprezynki

- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1