Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1z na afn
witam odrazu zaznaczam ze szukalem w szukajce ale tez mam dodatkowe pytania i moj przypadek jest inny.posiadam golfa 3 1z i chcialem kupic drugiego takiego na czasci poniewaz mam kilka rzeczy do poprawek przy nim i bym mial na podmianke a reszte sprzedal na czasci.tylko chcialemodrazu kupic z silnikiem afn i przelozyc graty do 1z i chcialem zapytac czy turbo kolektory sterowanie turbo wtryski i komputer afn wystarczy?instalacja 1z pasuje pod komputer afn?wyczytalem ze tak ale szukam potwierdzenia.dodam ze pompy wtryskowej wolalbym nie przekladac poniewaz niedawno byl wymieniony wiec wolalbym nie rozpinac. i glowne pytanie czy z toledo 1 lub ibizy cordoby vario bylo by do golfa duzo czesci innych mechanicznych na wymiane?wole golfa 3 zeby miec tez czesci blacharskie ale latwiej kupic zdrowego afn w budzie toledo 1 czy cordoby a reszte wtedy na czesci hmm.a najlepiej bym wsadzil caly silnik asv z ibizy po lifcie ale to juz instalacje trzeba przelozyc co?prosze o doradzenie za i przeciw kupowania dawcy w postaci toledo czy cordoby ibizy .wiem tez ze tym golfem niebede jezdzil zadlugo i niewiem czy jest sens zaopatrywac sie w drugiego na czesci bo wtedy bede skazany na niego z 5 lat jak bede mial takie zaplecze czesci heheh 

- bibidog
- Czytacz
komplikujesz sobie życie lepiej chyba pogonić tego i i kupić afna jeśli ci za mało mocy zapodaj większe wtryski np216 oraz chipa będziesz miał ze 130 kucy 

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
krzyś napisał(a):komplikujesz sobie życie lepiej chyba pogonić tego i i kupić afna jeśli ci za mało mocy zapodaj większe wtryski np216 oraz chipa będziesz miał ze 130 kucy
racja to bez sensu kombinowanie bo koszt dawcy to 700euro lub 3 tys zl afn cordoba nawet 1000euro wiem ze by lepiej sprzedac golfa i dolozyc te pieniadze na dawce i kupic np paska b5 afn za 1500euro idzie kupic w dobrym stanie lub mk4 tez za 1500 da sie kupic cos sensownego w nl.a ten 1z to kupilem na szybkiego po tym jak rozbilem ibize fl tdi 90 koni niewiem czy tam byl alh ze zmiennna geometria ale sie zbieral o niebo lepiej od golfa i brakuje mi troche konia:) wymienilem rozrzad blacharsko auto spoko wiec chcialem troche ulepszyc zatrzymac gratow troche na czasci sprzedac reszte i wyjsc na 0 z inwestycji na dawce. tak po za tym chcialem ten rozrxzad zajezdzic wiec wypadalo by pojezdzic ze 2 lata
- bibidog
- Czytacz
• Strona 1 z 1