Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
1.9 TD i prędkośc powyzej 160km/h to zarzynanie,ja swoim jechałem 180km/h dobrze ze przez chwile bo zapalila sie kontrolka od oleju,przy dużych obrotach caly olej ucieka do góry a na wale robi się sucho chwila i można zatrzec.W twoim przypadku kolego to poszla uszczelka od głowicy
- master49
- Berbeć
A ja wam powiem tak : Po jaką cholere wam takie prędkości?????
większa prędkość ==> większe skupienie==> większe spalanie==> bardziej meczaca jazda
Nie kazdy musi sie ze mna zgodzić ale na naszych drogach jadąc 140 to i tak dużo, nie lepiej rekreacyjnie smykać sobie 100-110 a przy wyprzedzaniu mu troche depnąć??????? po cholere jeździć 170??? no chyba że portfele macie grube to ja z checią pare papierków przytule
większa prędkość ==> większe skupienie==> większe spalanie==> bardziej meczaca jazda
Nie kazdy musi sie ze mna zgodzić ale na naszych drogach jadąc 140 to i tak dużo, nie lepiej rekreacyjnie smykać sobie 100-110 a przy wyprzedzaniu mu troche depnąć??????? po cholere jeździć 170??? no chyba że portfele macie grube to ja z checią pare papierków przytule

- darkker
- Badacz tematu
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post tutaj, golfika kupiłem niecały tydzień temu i dzisiaj miałem okazje go sprawdzić i zauważyłem że dzieje się tak samo jak opisuje to kolega skuchol. Pierwsze podejście i przy około 150km/h przestaje przyśpieszać, oczywiście pedał gazu jeszcze ma luzy ale obroty zatrzymały sie na około 3000 i ani rusz, nie reaguje dalej na wciskanie pedału gazu. Przy kolejnej próbie idzie jak burza (130km/h a nadal wciska w siedzenie) ale tym razem spowolnił mnie inny użytkownik drogi. Więcej prób nie podejmowałem i postanowiłem was zapytać co się dzieje? dodam że jak sprawdzałem na niższych biegach to tez raz sie dławił przy ok 3000obr/min a innym razem szedł do zakresu ponad 4000obr/min bez żadnych problemu.
Kolega mietek pisał że wie co może być wiec prosze o wypowiedź.
To mój pierwszy post tutaj, golfika kupiłem niecały tydzień temu i dzisiaj miałem okazje go sprawdzić i zauważyłem że dzieje się tak samo jak opisuje to kolega skuchol. Pierwsze podejście i przy około 150km/h przestaje przyśpieszać, oczywiście pedał gazu jeszcze ma luzy ale obroty zatrzymały sie na około 3000 i ani rusz, nie reaguje dalej na wciskanie pedału gazu. Przy kolejnej próbie idzie jak burza (130km/h a nadal wciska w siedzenie) ale tym razem spowolnił mnie inny użytkownik drogi. Więcej prób nie podejmowałem i postanowiłem was zapytać co się dzieje? dodam że jak sprawdzałem na niższych biegach to tez raz sie dławił przy ok 3000obr/min a innym razem szedł do zakresu ponad 4000obr/min bez żadnych problemu.
Kolega mietek pisał że wie co może być wiec prosze o wypowiedź.
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM
BMW E36 318i 116KM

-

szczepan03 - Czytacz
Re: 160/170km/h..wiecej nie idzie
mnie tez to martwiło do czasu gdy koledzy z vwclub polska mnie oswiecili, a mienowicie nie cisnij mu podlogi tylko w miare rozpedzenia dodawaj gazu bo jak dasz podloge to jakby cos opór stawialo sproboj stopniowo. moj poszedl 190 ale i tak go bujałem z 5 km na autobahnie.
- bobek84
- Berbeć
mam v-erka i obrotomierz wyginam za czerwone pole na gazie i chodzi wiec moze zmieńcie samocchód jak szukacie wrazeń
a wracając do waszego problemu czasami przuczyną dławienia jest syf w zbiorniku przytykający smok pompki a objawy to dławienie sie i niebieski dym z wydechu,zeby tą usterke wykluczyć nalerzy zdjąc przewód paliwowy pod machą i dmuchnąć druga osoba powinna słuchać przy odkręconym korku wlewu paliwa czy powietrze przepływa,jeśli wam płuc nie starczy
mozna użyć niskiego ciśnienia ze spręrzarki,jeśli układ paliwowy posiada zaworki zapobiegające cofaniu sie paliwa do zbiornika spręzarke wykluczamy.
a wracając do waszego problemu czasami przuczyną dławienia jest syf w zbiorniku przytykający smok pompki a objawy to dławienie sie i niebieski dym z wydechu,zeby tą usterke wykluczyć nalerzy zdjąc przewód paliwowy pod machą i dmuchnąć druga osoba powinna słuchać przy odkręconym korku wlewu paliwa czy powietrze przepływa,jeśli wam płuc nie starczy
mozna użyć niskiego ciśnienia ze spręrzarki,jeśli układ paliwowy posiada zaworki zapobiegające cofaniu sie paliwa do zbiornika spręzarke wykluczamy.V-erek
-

v-erek - Czytacz
wyciągałem dzisiaj w swoim aucie ten smok i okazało sie ze nawet nie był zatkany,ale przeczysciłem dla pewności powycierałem i założyłem, filtr paliwa zmieniłem dziś na nowy, a auto po odpaleniu dławi obroty strasznie spadają i o mało co nie zgasnie. Mam nieorginalny filter z pompką (wymieniam w nim sam wkład) i dzięki tej pompce jak podpompuje troche paliwo to obroty rosną, ale po chwili zaś mu brakuje...A jak sie po 15 minutach nagrzeje to chodzi i niekiedy ma za wyskie obroty nawet koło 1600 - 1800. Co może być przyczyną że nie dostaje paliwa a poźniej już ma wysokie obroty?v-erek napisał(a):czasami przuczyną dławienia jest syf w zbiorniku przytykający smok pompki a objawy to dławienie sie
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nie chodzi mi o to żeby jeździć z prędkością 200km/h tylko chciałbym się dowiedzieć dlaczego przymula mojego golfika. Lepiej zawczasu usunąć jakąś małą usterkę nim stanie się coś poważniejszego, no chyba że to jak piszecie wina syfu z paliwa.
BMW E36 318i 116KM
BMW E36 318i 116KM

-

szczepan03 - Czytacz
, jeśli tak to w bagażniku masz pokrywke którą odkręcasz trzema śrubami, później ściągasz dwa przewody paliwowe i kostke odpinasz, odkręcasz tego smoka, wyciagasz i czyścisz, to nie jest dużo roboty, ja dodatkowo wymieniłem fiter paliwa i dalej nie wiem co mu jestszczepan03 napisał(a):chyba że to jak piszecie wina syfu z paliwa

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jak ktos szuka wrazen to niech kupi sobie vra. diesla nie ma co żułować, a o predkości pow. 160 km/h po co przy 120 tez dojade, co nie?
- rafal_z_ph
- Czytacz
Dzisiaj sprawdziłem ten wężyk przy ECU i okazało się że był cały zgnity i przerwany. Po jego wymianie silnik chodzi o wiele lepiej a przy ok 2500obr/min słychać przyjemny dźwięk turbiny (wcześniej był on całkiem inny i zapewne turbina w ogóle nie działała tylko silnik wył, ale że to mój pierwszy samochód z turbina i pierwszy diesel to myślałem że jest ok, teraz wiem, że było inaczej). Pierwszy mini test to krótki odcinek drogi szybkiego ruchu, 140km/h na 4 biegu i nadal przyśpieszał, niestety musiałem hamować żeby kolesiowi w dupe nie wjechać po czym zjazd na zwykłą drogę. Już wyczekuje okazji żeby dokładniej go sprawdzić i z użyciem 5 biegu 

BMW E36 318i 116KM
BMW E36 318i 116KM

-

szczepan03 - Czytacz