Proszę o pomoc.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
130 km/h i więcej nie idzie
Witam mam problem z moim mk3 TDi 90 koni. Kiedy osiagne prędkość 130 km niechce więcej iść pedał w podłodze ale nie idzie wiecej do 130 idzie jak strzała ale potem lipa stało się tak jakoś po ostatnim tankowaniu,ale też w tym czasie wymieniałem rozrząd i olej może to być tego wina?? zna ktoś przyczynę tego
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.-

Paweł87 - Czytacz
kolega tez cos takiego kiedys mial ale w 110 km dizlu , lecz on rozpedzal sie tylko do 120km/h i dalej nic. co sie okazalo ze jakis czujnik mu poszedl i komputer zle odczytywal silnik,, zapytam sie go i napisze o co dokladnie chodzilo
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a jakies dziwne dzwieki wtedy wystepuja? cos sie dzieje? czy tylko poprosutu 120km/h i koniec?
moze chodzi o sonde lambda ( bada skad spalin) - ale czy ona wystepowala w mk3 ?piotr0488 napisał(a):kolega tez cos takiego kiedys mial ale w 110 km dizlu , lecz on rozpedzal sie tylko do 120km/h i dalej nic. co sie okazalo ze jakis czujnik mu poszedl i komputer zle odczytywal silnik,, zapytam sie go i napisze o co dokladnie chodzilo
Zbieram na samochod (chyba wiecie jaki
)
POSTEP: 70%
)
POSTEP: 70%
- Bocian-t5
- Czytacz
powiem tak ja sie na tym dokladnie nie znam ale mialem tak samo:/
walczylem z tym dlugo nie weidzialem co to:P moja watpliwosci rozwaialo badanie komputerowe i dobry fachowca:) najlepiej udaj sie na dobre badeanie komputerowe. u mnie byl to jakis modul komputera ktory mechanik znalazl gdzes w uzywanych czesciach bo nowej chyba nie mozna juz kupic bo trzeba caly komputer; wiec zidentyfikowal to i znalazl zamontowal i wszytko idze pieknei teraz juz 140-150-160-170.... idt
hehe takze radze tak jak poprzednik "K@mil" dobre badanie komputerowe u porzadnego fachowca:)
pozrdawaiam korzen
walczylem z tym dlugo nie weidzialem co to:P moja watpliwosci rozwaialo badanie komputerowe i dobry fachowca:) najlepiej udaj sie na dobre badeanie komputerowe. u mnie byl to jakis modul komputera ktory mechanik znalazl gdzes w uzywanych czesciach bo nowej chyba nie mozna juz kupic bo trzeba caly komputer; wiec zidentyfikowal to i znalazl zamontowal i wszytko idze pieknei teraz juz 140-150-160-170.... idt
hehe takze radze tak jak poprzednik "K@mil" dobre badanie komputerowe u porzadnego fachowca:)
pozrdawaiam korzen

-

korzen121 - Berbeć
Ok zrobie to na pewno. Naczy jest tak dochodzi do 130 ale neima żadnego dźwięku. Alebója sie powyżej bo sprawdzalem ale wolno strasznie
Moja Machina :
http://www.golf3.pl/topics2/moje-mk3-19-tdi-vt4784.htm
-

Paweł87 - Czytacz
u mnie jest to samo... dochodzi do 130 i koniec ale puszczam wtedy pedal gazu i wciskam ponownie i dalej leci w gore
nie zawsze sie tak dzieje wiec nie ma sensu jechac do mechanika bo nie czesto jezdze 130 km/h
nie zawsze sie tak dzieje wiec nie ma sensu jechac do mechanika bo nie czesto jezdze 130 km/h-

pawel_ns - Members
No po tych 130 buja się ale wolno ale idzie przezyć dzięki za pomoc chłopaki
wczoraj sie przestraszyłem bo więcej nieszedł ale pojechałem na dłuższy odcinek i sie bója w miare.
wczoraj sie przestraszyłem bo więcej nieszedł ale pojechałem na dłuższy odcinek i sie bója w miare.Moja Machina :
-

Paweł87 - Czytacz