Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
powiem tak. to mój pierwszy samochód i dopiero się uczę na nim. nie wiem jak powinna prawidłowo chodzić.
dziś testowałem i tak. na 2 leci do 3300 obrotów i zwalnia.
na 3 leci do 60km/h obroty 2800 -3000 i zwalnia. na 5 120-130km.h obroty 2.4-2.7 i zwalnia. tak jak by dopływ paliwa zmniejszał się.
pod górkę jechałem specjalnie i na 3 poleciał do 60km/h 3000 obrotów i tak jak by ktoś za zderzak złapał i trzymał. popuściłem do 40 km/h przycisnąłem i szybko doszedł do 60km/h 3000 obrotów i dalej to samo. licze że to przez węże albo przez jakiś czujnik.
dziś testowałem i tak. na 2 leci do 3300 obrotów i zwalnia.
na 3 leci do 60km/h obroty 2800 -3000 i zwalnia. na 5 120-130km.h obroty 2.4-2.7 i zwalnia. tak jak by dopływ paliwa zmniejszał się.
pod górkę jechałem specjalnie i na 3 poleciał do 60km/h 3000 obrotów i tak jak by ktoś za zderzak złapał i trzymał. popuściłem do 40 km/h przycisnąłem i szybko doszedł do 60km/h 3000 obrotów i dalej to samo. licze że to przez węże albo przez jakiś czujnik.
Bo liczy się Agresja:P
-

kk07 - Czytacz
A n75 z jakiego auta wziąłeś? bo z tego co słyszałem to ma być z tego samego modelu co Ty masz, musi mieć taką samą moc, z innego chyba nie może być, ale nie jestem pewny, mówie co słyszałem. No i zerknij te wężyki, najlepiej to kupić nowe, koszt za metr chyba 14zł z tego co się dowiadywałem, więc nie duży koszt a pewność jest że są sprawne.
MK3 BY RESPEKT - NOWA SESJA - NOWE PLANY!!! << zapraszam
POTRZEBUJESZ DIAGNOZY VAG'iem - PISZ!
moj-golf/golf-3-1-9-tdi-by-respekt-t20801.html
-

respekt - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kolego jeżeli jest tak jak piszesz że turbina ciągnie nagle brak mocy po puszczeniu gazu i ponownemu wciśnięciu go ciągnie znowu przez moment to na 99% stawiam na te wężyki podciśnieniowe jak wcześniej pisałem u mnie jeden z nich był wypięty u ciebie może być np. przetarty i łapie lewe powietrze
- ALKI
- Czytacz
miałem kiedyś taki objaw. kręcił się motor do 3200rpm i mół... VAG pokazywał przepływomierz. ok maska u koleś w górę - przekładka. dalej to samo. przerzuciliśmy ECU bo może uwalony stabilizator napięcia czy coś tam...-nic to samo... zaworki nie zaworki ...uje muje podciśnienia...
wymieniłem filtr paliwa i auto dostało kurwicy. przy dużych rpm był brak paliwa za słaby przepływ przez filtr...
a patrzyłeś czy pływak(sito)w BQ nie jest zawalone...
możesz też spróbować - zdjąć wąż z f.paliwa(zasilanie z BQ) odkręć korek wlewowy paliwa i delikatnie psikaj ciśnieniem w wąż do BQ
wymieniłem filtr paliwa i auto dostało kurwicy. przy dużych rpm był brak paliwa za słaby przepływ przez filtr...
a patrzyłeś czy pływak(sito)w BQ nie jest zawalone...
możesz też spróbować - zdjąć wąż z f.paliwa(zasilanie z BQ) odkręć korek wlewowy paliwa i delikatnie psikaj ciśnieniem w wąż do BQ
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-

jacekPlacekkk - Gaduła
A słyszysz jakieś szumy przy przyspieszaniu, najczęściej i bardzo wyczuwalne te szumy są od 2000obr. Sprawdź węże od IC bo może gdzieś się opaski poluzowały, a jak nie to, no to nie wiem, będzie trzeba na kompa jeszcze raz, bo inaczej nie da rady.
MK3 BY RESPEKT - NOWA SESJA - NOWE PLANY!!! << zapraszam
-

respekt - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tym sie nie przejmuj. tak jest u kazdego. nawet jak załozysz nowe turbo to tez bedzie. do tego olej do układu zasilania powietrzem dostaje sie przez odmę(separator oleju)co trafia w kierunku turbiny i przetłaczane jest do ukł.dolotowego(doładowania) takze spoko luz.kk07 napisał(a):zaniepokoiło mnie to że na dole w tej rurze co idzie do intercoolera mam troche oleju
[ Dodano: 2010-03-07, 09:37 ]
a sprawdź jeszcze wężyk ten który idzie do ECU na podszybie.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi